Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 apr 2016 - Anul XXI, nr. 88 (6201)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oportunităţi

Ofertă de aproape 500 de joburi, astăzi, la Bursa locurilor de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bursa generală a locurilor de muncă, cel mai important eveniment de gen de peste an, are loc astăzi în Suceava, Fălticeni, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc. Până ieri, era înregistrată o ofertă de 462 de locuri de muncă, însă cifra va mai creşte până la debutul bursei.

Bursa locurilor de muncă din municipiul Suceava va începe de la ora 10.00, la parterul Iulius Mall Suceava, în zona liftului panoramic. Tot de la ora 10.00, vor avea loc şi bursele de la Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc – la sediile locale ale Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM), şi la Rădăuţi, la Casa Germană.

Din oferta contabilizată până ieri, se remarcă faptul că, de departe, cele mai multe locuri de muncă disponibile vor fi în municipiul Suceava, peste 300. Urmează Rădăuţi – 90 de locuri de muncă, Fălticeni - 56 şi Câmpulung Moldovenesc, cu o ofertă de doar 12 joburi.

„Vor fi prezenți cel puțin 83 de angajatori, 49 confirmând deja prezența la bursa din Suceava, 13 la bursa din Fălticeni, 11 la bursa din Rădăuți și 10 la bursa din Câmpulung Moldovenesc”, au transmis organizatorii de la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Suceava.

 

Ce cuprinde oferta de locuri de muncă

Referitor la ce oferă angajatorii, cele mai multe oferte vin din domeniile construcţii, prelucrarea lemnului şi fabricarea articolelor de îmbrăcăminte. Printre domeniile nou-apărute, AJOFM Suceava a remarcat ofertele de muncă din domeniul învăţământului, activităţi ale centralelor, publicitate şi activităţi de studiere a pieţei.

Meseriile cele mai solicitate la nivelul judeţului sunt cele specifice construcţiilor (dulgher, zidar, instalator), prelucrării lemnului (operator prelucrare lemn, muncitor necalificat) şi fabricării îmbrăcămintei (confecționer de îmbrăcăminte, finisor, călcător). De asemenea, un număr important de posturi vacante solicită calificări specifice domeniului serviciilor, industriei alimentare şi hotelier (ospătar, bucătar, brutar, agent de curăţenie), precum şi celui al industriei construcţiilor metalice (lucrător tâmplărie PVC, sudor, lăcătuş mecanic).

La capitolul studii superioare, oferta este, ca în fiecare an, mult mai subţire. AJOFM a arătat că există oferte pentru ingineri, economiști şi agenţi de vânzări.

 

La bursă vor participa şi elevi, pentru a fi luaţi în evidenţe de angajatori

Organizatorii vor pune la dispoziţie persoanelor interesate şi oferta de locuri de muncă în străinătate, prin programul public de ocupare EURES. Persoanele interesate vor avea la dispoziţie 281 de locuri de muncă  în statele membre ale Uniunii Europene, cele mai multe oferte fiind de pe piaţa britanică.

Ca noutate, la bursa din acest an vor fi prezenţi şi elevi aflaţi în ani terminali, care se pregătesc să finalizeze perioada de educaţie şi sunt interesaţi să înceapă cariera profesională. Aceştia vor avea ocazia unei prime întâlniri cu angajatorii.

Mirela Adomnicăi, directorul executiv al AJOFM Suceava, a explicat de ce este necesar ca tinerii să vină la bursă, chiar dacă nu vor să se angajeze de a doua zi: “Mulţi agenţi economici vor să-şi facă baze de date cu posibili viitori angajaţi. O întâlnire între ei şi elevii care vor termina în curând o şcoală este benefică din toată punctele de vedere, atunci când vor deveni absolvenţi tinerii vor fi mai pregătiţi. Nu mai vrem să avem atât de mulţi absolvenţi care solicită indemnizaţie de şomaj imediat ce termină o şcoală”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ofertă de aproape 500 de joburi, astăzi, la Bursa locurilor de muncă.
 Vizualizări articol: 3103 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ofertă de aproape 500 de joburi, astăzi, la Bursa locurilor de muncă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei