Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 apr 2016 - Anul XXI, nr. 88 (6201)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Campanie de conştientizare

„Rupe lanţul! Contrabanda cu ţigarete este ilegală!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cursul zilei de ieri s-a lansat campania publică de conştientizare a efectelor negative ale comerţului ilicit cu produse din tutun „Rupe lanţul! Contrabanda cu ţigarete este ilegală!”.

Realizată de Euromonitor Business Consulting Services, prin www.faracontrabanda.ro, în parteneriat cu Direcţia Generală a Vămilor din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Poliţia Română şi Poliţia de Frontieră, cu sprijinul JTI, campania se derulează în perioada martie-iunie în zece judeţe din apropierea graniţelor din nord-est, nord, vest, sud-vest, precum şi în Bucureşti. Mesajul, care va ajunge la public prin presă, panotaj stradal şi spot TV, îşi propune să atragă atenţia că traficul ilegal poate fi oprit dacă fumătorii refuză să cumpere ţigarete provenite din comerţul ilegal, stopând astfel perpetuarea unui sistem corupt. Aşadar, cumpărătorul poate „rupe lanţul” contrabandei!

„Şi în ianuarie 2016, regiunea nord-est continuă să fie cea mai afectată de comerţul ilegal cu ţigarete, cu o cotă a pieţei negre de 36,8%, cu toate că se află în scădere faţă de noiembrie 2015, cu peste 10%. Regiunile nord-vest şi vest deţin, de asemenea, cote importante, deşi se află pe un trend descendent (28,3%, respectiv 26,7%)”, a declarat Marian Marcu, directorul Companiei de Cercetare Novel Research, la lansarea campaniei, care a avut loc la Biroul Vamal din Piatra Neamţ.

„Lansăm noua campanie publică în regiuni de frontieră, pentru că aceste zone sunt, dintotdeauna, cele mai vulnerabile la contrabandă. Mesajul «Rupe lanţul!» urmăreşte să transmită că un sistem nu poate funcţiona fără rotiţele care îl pun în mişcare, iar cumpărătorul este una dintre aceste rotiţe. Fiecare dintre noi are puterea să stopeze traficul ilicit cu ţigarete dacă refuză să cumpere produse de contrabandă. Putem rupe lanţul! Astfel, va avea de câştigat întreaga societate, pentru că o reţea de contrabandă înseamnă crimă organizată şi bani în minus la bugetul de stat. Profitul contrabandiştilor este imens, iar pierderile comunităţii pe măsură”, a declarat Cristina Vasiloiu, director general al Euromonitor Business Consulting Services.

„Contrabanda cu ţigarete este principalul curent de fraudă la frontiera internaţională de nord şi nord-est. În primele două luni ale anului, s-au confiscat peste 700.000 de bucăţi de ţigarete, cele mai importante capturi fiind înregistrate la frontiera cu Ucraina şi Republica Moldova (de ex. 230.000 de ţigarete la biroul vamal Siret, 150.000 la biroul vamal Halmeu, 10.000 de ţigarete la birou vamal Albiţa etc.). Pe lângă intensificarea activităţilor operative punctuale, este necesar să derulăm şi în acest an, în judeţele de graniţă, împreună cu producătorii de tutun, campanii publice de conştientizare a efectelor negative ale contrabandei. De asemenea, urmărim  instruirea şi perfecţionarea profesională a echipelor mobile canine special antrenate în depistarea ţigaretelor, precum şi a numerarului”, a declarat recent Claudiu Ardeleanu, director general la Direcţia Generală a Vămilor.

„În Suceava şi Botoşani, în multe sate şi comune, ponderea produselor ilegale ajunge şi la 90%. Un pachet de ţigarete care costă în Ucraina 2,8 lei se vinde dincoace de graniţă cu 8 lei. Astfel de campanii publice au efecte vizibile şi determină scăderi semnificative ale pieţei negre, dar numai în perioadele şi în regiunile unde se desfăşoară astfel de acţiuni. De aceea, este nevoie de o Strategie Naţională de combatere a comerţului ilegal cu ţigarete, care să prevadă măsuri concrete pentru următorii ani. Contrabanda la nivel naţional se situa în ianuarie la 17,8%, ceea ce înseamnă pierderi la buget de peste 600 de milioane de euro. Aşadar sunt absolut necesare politici coerente şi realiste în domeniul tutunului care, reamintim, este al doilea mare contribuabil la bugetul de stat, cu aproape 3 miliarde de euro viraţi în 2015, sumă însemnând accize, TVA, taxe şi contribuţii”, a declarat Gilda Lazăr, director Corporate Affairs & Communications, JTI România, Moldova şi Bulgaria.

Campania „Rupe lanţul! Contrabanda cu ţigarete este ilegală!” va fi difuzată în parteneriat cu TVR şi Amos News şi va avea o importantă componentă de afişaj stradal în judeţele Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Maramureş, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt şi în Bucureşti.

Cele mai importante informaţii şi materiale de comunicare sunt postate pe www.faracontrabanda.ro. „Rupe lanţul! Contrabanda cu ţigarete este ilegală!” este cea mai recentă campanie publică regională iniţiată de Euromonitor Business Consulting Services. Campaniile precedente au avut ca rezultat scăderi semnificative ale comerţului ilegal cu ţigarete în regiunile în care au fost lansate şi în perioadele în care s-au derulat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Rupe lanţul! Contrabanda cu ţigarete este ilegală!”.
 Vizualizări articol: 2642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Rupe lanţul! Contrabanda cu ţigarete este ilegală!”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lasati vrajeala trimis de
(14 apr 2016, 16:49:42
Daca sunteti asa de cinstiti, patrihoti si destepti, n-aveti decat sa cereti statului sa scada pretul tigarilor la un nivel convenabil. In acest moment un pachet de tigari in magazine este dublu fata de cel de contrabanda. Statul rrom este cel mai mare hotz si bandit, care te fura din toate partile prin taxe, impozite, biruri, etc. impovaratoare, de aceea el trebuie fentat prin toate mijloacele.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei