Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 apr 2016 - Anul XXI, nr. 78 (6191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ora procesului

Trei indivizi suspectaţi de contrabandă cu ţigări, trimişi în judecată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei indivizi, printre care şi o femeie, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Toţi sunt acuzaţi de comiterea infracţiunii de contrabandă, prejudiciul total adus bugetului de stat fiind calculat la aproape 90.000 de lei.

Într-un dosar a fost pus sub acuzare un bărbat cu cetăţenie română, dar cu domiciliul în Ucraina, precum şi o femeie din Siret. Potrivit procurorilor, pe 30 ianuarie 2015, poliţiştii au oprit pentru control în satul Paltin, comuna Brodina, un autovehicul marca VW Sharan condus de Aurel Alerguş. Acesta călătorea împreună cu o femeie, Olga Nistor, iar la o primă verificare poliţiştii au observat o sacoşă din plastic de culoare neagră aflată între scaunele din faţă şi bancheta din spate. În urma verificărilor, în sacoşa din plastic de culoare neagră au fost descoperite ţigări de contrabandă, motiv pentru care maşina a fost dusă la sediul Poliţiei pentru o verificare mai amănuţită.

Nu mică a fost surpriza oamenilor legii când au mai găsit şi alte ţigări, ascunse bine în maşină, respectiv în roata de rezervă din portbagaj, în bordul maşinii, într-o pernă, dar şi în locuri special amenajate din portbagaj. De asemenea, poliţiştii au descoperit că Olga Nistor era „capitonată” cu ţigări Marlboro de provenienţă ucraineană.

„Cu ocazia inventarierii pachetelor de ţigarete identificate în autoturismul marca VW Sharan s-a constatat că sunt în total 2.210 pachete ţigarete marca Minsk Superslim având banderole fiscale emise de autorităţile ucrainene şi 147 pachete ţigarete marca Marlboro Gold având banderole fiscale emise de autorităţile ucrainene. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de 27.334 de lei. În cauză s-a instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra autoturismului marca VW Sharan aparţinând inculpatului Alerguş Aurel, precum şi asupra sumelor de bani identificate în posesia inculpatei  Nistor Olga, respectiv asupra sumelor de 100 de euro şi 344 lei în vederea acoperirii prejudiciului cauzat prin săvârşirea faptei”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Alt episod, aceiaşi actori

Un alt episod avându-i în prim-plan pe cei doi protagonişti s-a petrecut pe 14 iunie 2015. La acea dată, lucrătorii din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus au oprit în trafic, pe raza comunei Straja, un autoturismul marca Ford Galaxy, de culoare roşie, înmatriculat în străinătate, la volanul căruia se afla Aurel Alerguş, Pe locul din partea dreapta a şoferului se găsea Olga Nistor.

„În urma verificărilor, în interiorul autoturismului, în diferite spaţii special amenajate (în aripa din partea stângă spate, în roata de rezervă montată sub portbagajul autoturismului, în locul special amenajat din spatele bordului autoturismului, sub capota autoturismului) au fost identificate 870 de pachete de ţigarete marca Marble ce nu aveau aplicate banderole fiscale. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de 10.034 de lei. Şi în acest caz s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra autoturismului marca Ford Galaxy aparţinând inculpatului Alerguş Aurel, precum şi asupra sumelor de bani identificate în posesia inculpatei  Nistor Olga, respectiv asupra sumelor de 50 de euro şi 222 de lei, în vederea acoperirii prejudiciului cauzat prin săvârşirea faptei”, au arătat procurorii suceveni.

Aurel Alerguş şi Olga Nistor au fost trimişi în judecată pentru contrabandă în formă agravantă.

 

A abandonat maşina cu ţigări în speranţa că nu va fi prins

Un alt dosar finalizat de procurori vizează o faptă care s-a petrecut pe 9 noiembrie 2014. În acea seară, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Brodina au oprit în trafic, la aproximativ 1.000 m faţă de linia de frontieră, un autoturism marca VW Passat înmatriculat în străinătate. Imediat ce a fost oprit, şoferul s-a dat jos din maşină şi s-a făcut nevăzut în noapte.

În autoturism au fost descoperite un număr de 9 cutii cu ţigări de provenienţă extracomunitară, 4 cutii fiind descoperite în locul banchetei din spate a autoturismului, iar 5 cutii în portbagajul aceluiaşi autoturism.

În urma inventarierii acelor colete s-a constatat că în interior era cantitatea de 4.330 de pachete de ţigări marca Viceroy, cu timbre ucrainene, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de 51.434 de lei, reprezentând taxe vamale, accize neachitate, TVA.

Ulterior, poliţiştii au reuşit să-l descopere şi pe şofer în persoana lui Cosmin Vasile Nistor. Acesta a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de contrabandă.

Procurorii suceveni au mai ţinut să menţioneze că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de Procedură Penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei indivizi suspectaţi de contrabandă cu ţigări, trimişi în judecată.
 Vizualizări articol: 3345 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei indivizi suspectaţi de contrabandă cu ţigări, trimişi în judecată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei