Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 apr 2016 - Anul XXI, nr. 78 (6191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Concurs inedit

Centrale termice oferite gratuit de Vasile Mocanu celor care vin cu Dacia primită premiu la tombola lui Băişanu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Promisiunile unui candidat de primar al Sucevei, de a oferi gratuit centrale termice cetăţenilor care se debranşează de la sistemul centralizat de termoficare, au fost ironizate la maximum de consilierii locali prezenţi la şedinţa de joi, când s-a discutat strategia de termoficare a oraşului pentru următorii patru ani.

Prezent în sala de şedinţe a deliberativului local, deputatul Alexandru Băişanu a marşat din nou pe ideea sa, făcând un calcul conform căruia, cu 18 milioane de euro – acesta neprecizând de unde ar putea veni banii şi nici în cât timp ar putea fi acordaţi - primăria ar asigura centrale tuturor celor branşaţi acum la sistemul centralizat de termoficare.

Pentru a nu stârni mai multe discuţii la un subiect care şi aşa a acaparat mai mult de jumătate din timpul în care au fost discutate 45 de puncte de pe ordinea de zi şi cea suplimentară, unii consilieri şi-au „pus fermoar la gură”, după ce prima lor intenţie a fost să ia cuvântul.

Dar la finalul şedinţei, când spiritele destul de încinse după discuţiile pe marginea termoficării erau deja calmate, doi consilieri au făcut şi ei propuneri, ironizând promisiunile făcute de Băişanu.

Primul care a dat startul propunerilor buclucaşe a fost Adrian Arămescu, care, foarte serios, a spus: „Propun să transformăm Primăria Suceava în fundaţie umanitară şi fiecare care are nevoie de ceva doar să vină să ceară. Unii poate vor centrală. Mie îmi trebuie motorină”.

Propunerea sa ironică a stârnit imediat zâmbetele celor prezenți, dar acestea s-au transformat curând în hohote de râs greu de controlat când și Vasile Mocanu a luat cuvântul și, la fel de serios, a spus:

„Eu doream să fac un anunţ foarte simplu şi să mă ajutaţi dumneavoastră şi toţi cetăţenii Sucevei -  vreau să ofer două centrale, celui care a luat Dacia de la ultimele alegeri, de la tombola pe care a organizat-o candidatul de atunci, Alexandru Băişanu. La fel, îi ofer o centrală şi celui care mă ajută să îl găsesc!”

La alegerile din 2012, când a candidat tot pentru funcția de primar al Sucevei, Alexandru Băișanu a organizat o tombolă, în timpul campaniei electorale, prin care oferea o Dacie Logan celor care se prezentau la vot și puteau dovedi asta. Ulterior, „gurile rele” au lansat fel de fel de comentarii, că acea tombolă a fost „praf în ochii” alegătorilor, pentru a câștiga mai multe voturi, fără ca premiul cel mare să fie oferit, zvonuri care au dat ocazia consilierului local Vasile Mocanu să facă o glumă, mai ales în preajma zilei de 1 aprilie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrale termice oferite gratuit de Vasile Mocanu celor care vin cu Dacia primită premiu la tombola lui Băişanu.
 Vizualizări articol: 4868 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
Centrale termice oferite gratuit de Vasile Mocanu celor care vin cu Dacia primită premiu la tombola lui Băişanu4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Glumite cu termoficarea trimis de
( 2 apr 2016, 12:42:22
Toata lumea se simte bine si se distreaza vad la Consiliul Local Suceava.Acelasi Consiliu a acordat subventii de 50% pentru apa calda si caldura pentru CENTRALIZATIi(50% din populatia orasului).CENTRALIZATII sunt cetatenii de lux ai orasului si primarul si consilierii au considerat ca trebuie sa le plateasca jumate din cat ar trebui sa plateasca pentru apa calda si caldura.De unde platesc?Cum de unde,de la bugetul local.Adica ceilalti 50% din populatia orasului care nu sunt CENTRALIZATI platesc din buzunarul lor o parte din apa calda si caldura centralizatilor.Desi o mare parte din cele 20.000 de familii care nu sunt in sistemul centralizat au strazi de pamant sau de balast.Pai e corect asa domnilor consilieri????????????ce faceti ,glumiti cu noi NECENTRALIZATII???Ne considerati cetateni second-hand,rebuturi umane sau ce???Dati-ne si noua subventii de 50 % pentru gazul si lemnele consumate.Pai cum altfel????
2.   Bijuteria Bioenergy trimis de
( 2 apr 2016, 12:48:03
Domnul Lungu se lauda cu o centrală termică nouă, încă una pe biomasă, care înseamnă în primul rând resturi vegetale.Adica vreascuri stranse de prin paduri.Chiar asa sa fie?????Am inteles ca aceast centrala consuma 30-40 camioane de biomasa pe zi.Mi se pare o cantitate impresionanta.Credeam ca aceasta biomasa provine din reziduri din prelucrarea lemnului.Dar am inteles ca se ia copacul si se transforma in rumegus.Poate nu e asa.Ma intreb cam cati copaci se sacrifica pentru functionarea centralei?
- consum zilnic de lemn= 800 -1000 mc ( cca 32 camioane/zi) !!!
- CONSUM LUNAR = 24.000 - 30.000 mc/luna (cca 960 camioane/luna
30.000 mc : 218 mc/ha ( volum mediu lemn pe picior la hectar padure) = 137,61 ha padura taiata ( la ras ) pe luna. Intr-un an (caaldura si apa calda ) rezulta peste 1 000 ha padure rasa.
3.   Bijuteria Bioenergy trimis de
( 2 apr 2016, 12:50:01
*Bioenergy Suceava SRL este extensia firmei Schweighofer, care nu doar că obţine venituri extraordinare din exploatarea unor cantităţi imense de masă lemnoasă, dar în plus primeşte şi sume exorbitante din partea statului român, prin vânzarea energiei electrice produsă în fabrica de la Dorneşti. În plus, firma mai primeşte bani din certificatele verzi, profitul anual obţinut fiind de câteva milioane de euro.
*S-au intamplat multe permutari ciudate in actionariatul noii centrale termice. Adrem Invest înfiinţează o nouă firmă, SC Bioenergy Suceava SRL.Apoi SC Bioenergy Suceava SRL îşi schimbă acţionariatul, iar Adrem Invest devine minoritar.Adrem Invest rămâne cu 48,98% din acţiuni, restul fiind preluate de RZ Rumanien Beteiligungs GMBH din Austria, cu 25,51% din acţiuni, şi Bio Electrica Transilvania, tot cu 25,51% din acţiuni, ambele firme controlate de omul de afaceri Gerald Schweighofer, patronul fabricii din Dorneşti care exploatează masiv pădurile din Suceava şi alte judeţe ale ţării.
4.   Băşcălie de 2 lei trimis de
( 2 apr 2016, 14:58:06
Lăsaţi miştocăreala ieftina, faceti nişte calcule simple si veţi constata că Băişanu are dreptate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei