Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 apr 2016 - Anul XXI, nr. 78 (6191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Spaţii de cazare

Primăria Suceava a dat în administrarea Universităţii un cămin al Colegiului Alimentar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Aleşii locali suceveni au aprobat joi darea în administrare gratuită a unui cămin din incinta Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară către Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, în vederea transformării sale în internat pentru studenţi.

Conform deciziei luate de Consiliul Local Suceava, cu 17 voturi „pentru”, trei abţineri şi un vot „contra”, Internatul nr. 2 din strada Dimitrie Cantemir este dat în administrare gratuită din 1 iulie 2016 până la 1 iulie 2041.

Fără condiţii de trai aproape de un standard minim de decenţă, căminul din curtea Colegiului de Industrie Alimentară s-a remarcat doar prin consumurile uriaşe de utilităţi, neachitate de chiriaşii de acolo, cu care municipalitatea şi instituţia şcolară s-au judecat în instanţe ani de zile, dar şi prin munţii de gunoaie aruncate pe geam de o parte dintre cei care locuiesc acolo.

Rectorul Universităţii din Suceava, prof. dr. ing. Valentin Popa, estimează că pentru reabilitarea şi modernizarea clădirii este nevoie de circa 10 milioane de lei, bani care, cel mai probabil, vor veni dintr-un proiect cu finanţare nerambursabilă.

Acesta a estimat că internatul preluat de la primărie ar putea fi dat în folosinţă studenţilor începând din anul universitar 2017-2018.

“Acest cămin şi căminul 1, de fete, trebuie prinse într-un plan comun de reabilitare. Vom lucra pe ambele fronturi, atât pe linia obţinerii unor fonduri europene prin proiecte de finanţare nerambursabilă, însă vom căuta şi soluţii pentru finanţarea lor de la bugetul de stat. Cea mai rapidă variantă este legată de fondurile guvernamentale, însă constrângerile bugetare în România anului 2016 sunt suficient de mari”, a specificat Valentin Popa. Conform deciziei de CL, administratorul imobilului are obligaţia de a-şi monta contoare şi să încheie contracte cu furnizorii de utilităţi – precum ACET şi Thermonet, pentru achitarea consumurilor înregistrate.

Referitor la amploarea lucrărilor de reabilitare, conducerea USV spune că acestea vor fi unele foarte ample, respectiv “modificări de structură, dat fiind standardele pe care le avem în momentul de faţă în campus, standarde care prevăd existenţa unei toalete la cel mult două apartamente, dacă nu la fiecare apartament”.

 

USV poate onora doar jumătate din cererile de cazare

Necesitatea obţinerii acestui cămin este justificată de USV prin faptul că anual instituţia poate onora doar jumătate din numărul de cereri pe care studenţii le depun pentru un loc în cămine.

Cu privire la acest aspect, Ion Lungu, edilul Sucevei, a subliniat faptul că „USV este într-o competiţie cu Iaşi şi cu Galaţi pentru studenţii care vin din Republica Moldova, pentru acele burse subvenţionate, iar pentru că nu are spaţii de cazare suficiente, pierde potenţiali studenţi, care se orientează către alte centre universitare. Este bine să ajutăm Universitatea, care este o carte de vizită a municipalităţii, care, în plus, este şi unul dintre cei mai mari angajatori din oraş, ceea ce generează încasări de taxe şi impozite către primărie”, a adăugat edilul sucevean.

La rândul său, rectorul Universităţii a salutat hotărârea Consiliului Local pentru susţinerea acestui demers care a început de mai bine de un an şi jumătate, punctând că în urma reabilitării acestui cămin USV ar câştiga încă aproximativ 100 de locuri de cazare.

Instituţia are în administrare cinci cămine studenţeşti cu o capacitate de circa 1.100 de locuri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava a dat în administrarea Universităţii un cămin al Colegiului Alimentar.
 Vizualizări articol: 2979 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Primăria Suceava a dat în administrarea Universităţii un cămin al Colegiului Alimentar4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei