Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 apr 2016 - Anul XXI, nr. 78 (6191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Genă, nu geană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O expresie oarecum argotică, "a sta geană", înseamnă a fi atent la ceva, a sta cu privirea aţintită. Lucru valabil, ba chiar obligatoriu, în cazul arbitrilor de fotbal, a căror primă datorie în fişa postului este aceea de a nu scăpa mingea din ochi pe toată desfăşurarea partidei, dar nu numai: ei mai trebuie să urmărească şi mişcarea jucătorilor, eventualele contacte dintre aceştia, poziţiile de ofsaid, ce mai, e treabă multă în cele 90 de minute. Tocmai pentru a-i ajuta, s-au inventat şi arbitrii de linie, tuşierii adică, iar de la o vreme şi cei adiţionali, plasaţi pe liniile de fund ale terenului. În cinci, logic ar fi ca treaba să meargă mai bine decât în trei, şi chiar merge acolo unde, de regulă, toate merg normal. Adică în celelalte ţări. Nu şi în România. La noi, cei doi adiţionali, deşi nu văd cornerul care se produce la un metru de copitele lor, îşi reglează câmpul vizual astfel încât să vadă numai ei ceea ce nu văd nici camerele, situaţie în care devin alibiuri vii pentru deciziile penale ale fluieraşului, indiferent cum s-ar numi acesta, dar mai ales când poartă numele de Avram. Şi, desigur, gena de infractor, că doar ta'su, nu altul, a împărţit celulă cu astralul Niculae. Aşadar: exact când trebuia să stea geană pe joc, junele Avram a avut o mică scăpare, drept pentru care n-a văzut henţul stelistului. I-a revenit brusc vederea în vreo două nanosecunde, întocmai şi la timp pentru a vedea un fault mai degrabă tandru, ca o mângâiere. Un aşa-numit fault de joc. Pe care l-a şi suprataxat cu galben, lăsându-i pe ăia şi cu un pandur în minus pe teren, preţ de mai bine de o juma' de meci. De aici până la penalty-ul decisiv din penultimul minut n-a mai fost decât un pas. Pe care Avramul l-a făcut dezinvolt, da' tot pe neve: adică de unde era el, nici de-al dracu' nu vedea mingea. Cum nici cele 7 unghiuri de reluare nu au văzut-o, cât să ne convingă de penalty. Noroc că alibiul era gata: adiţionalul a văzut nevăzuta, Avramul s-a conformat, Steaua a câştigat. Concluzia vine de la sine: chiar dacă nu i-a funcţionat nici un moment geana, Avramului îi funcţionează perfect gena. Aia de infractor, moştenire de la ta'su. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Genă, nu geană.
 Vizualizări articol: 2371 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Genă, nu geană5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei