Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mar 2016 - Anul XXI, nr. 63 (6176)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9745 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4568 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scrisoare deschisă către dl Mihai Hafia Traistă şi aşa-zisa nouă conducere a UUR

Cu durere în suflet, ne simţim obligaţi să vă dăm replica la o scrisoare deschisă postată pe site-ul UUR, în care elogiaţi aşa-zisa nouă conducere UUR formată din binomul Buciuta-Petreţchi şi denigraţi doi oameni deosebiţi: Marocico şi Robciuc.

Noi, cei din vest (Timiş, Arad), v-am crezut un om onest dle Traistă şi nu credeam că veţi deveni „Trompeta” binomului. Ştim că au plătit bodyguarzi, cozi de topor ce le-au ţinut isonul, trompete ce îi elogiază mai ceva ca pe doi dictatori – că au bani, doar sunt de la bugetul Statului Român (şi nu puţini). Oare când îi va întreba cineva de cheltuirea lor, poate acum se vor sesiza organele Statului Român.

Nu că nu aţi şti pe cine elogiaţi, dar vrem să afle şi opinia publică.

Cei doi, binomul Buciuta-Petreţchi, au pus la punct lovitura de la Sighetu Marmaţiei, la simularea de Congres. De mult au uneltit pentru a elimina singurul candidat eligibil şi iubit de majoritatea ucrainenilor, dl Ion Marocico, care este un om onest. L-aţi mazilit pe dl prof. dr. Robciuc, un om deosebit, respectat de majoritatea intelectualităţii ucrainene şi nu numai.

Binomul a condus până la Congres, dar şi după. Mascarada de congres, sub ameninţarea bodyguarzilor, dar şi a unor delegaţi şi invitaţi maramureşeni, majoritatea din Rona de Sus, neamuri cu familia Petreţchi şi alţii plătiţi de ei, beţi, care ne-au ameninţat cu moartea – şi, la mijlocul mascaradei, am plecat.

Aţi zis de dezbinarea ucrainenilor, oare unde sunt mai dezbinaţi ca în Maramureş?

Unde există cinci organizaţii de minorităţi ucrainene? În Rona de Sus – trei organizaţii. Localităţi întregi au fost ignoratedin noul UUR Maramureş, cum ar fi: Bistra, Valea Vişeului, Repedea.

La mascarada-congres, din Poienile de sub Munte, localitate cu 11.000 de locuitori, au participat şase delegaţi, din Rona de Sus, cu 3.000 de locuitori şi trei organizaţii ale ucrainenilor concurente, au participat 28 de delegaţi, în total 50 de delegaţi – de unde??? – şi toţi erau neamuri ale fam. Petreţchi...

Unde erau preoţimea şi clerul, indiferent de confesiune, unde erau directorii de şcoli din cele 12 localităţi mari din Maramureş? Unde erau primarii? Pe cine elogiaţi şi le ridicaţi osanale?

Şi de cine s-au înconjurat? Ştiu să vorbească limba ucraineană la perfecţie!!! Apropo, ştiţi unde se vorbeşte cea mai curată limba ucraineană în România? Credeţi că în Rona de Sus? NU! În Lunca la Tisa, Valea Vişeului, Bistra şi Crasna, pe care i-au dat afară, pe adevăraţii ucraineni, vezi dl Dumitru Coreniuc, pe care au pus bodyguarzi să-l dea afară din sală cu forţa. Cine a intervenit să nu-l dea afară? Maramureşul? Nu. Suceava, Timişul şi Aradul. Aţi fost de faţă, aţi râs şi v-aţi bucurat. Oare cu ce vă au la mână? Sau vreţi postul dlui prof. dr. Robciuc?

La mascarada-congres aţi aplaudat cu frenezie aberaţiile binomului, dar aţi urlat ca din gură de şarpe când v-au fost aduse la cunoştinţă lucrurile reale, cu documente aduse de dl Marocico, cu cheltuirea abuzivă a banilor şi returnarea de fonduri de la bugetul statului, în loc de cheltuirea lor în interesul ucrainenilor, cu chibzuinţă. Dar de cine? Tot de binomul Petreţchi-Buciuta şi de lichelele şi trompetele lor?

Păcat. Am sperat în schimbare şi unitate, dar cine să facă? Tot ei?...

 

Trimit acest protest ucrainenii din jud. Timiş şi Arad, care, de altfel, au depus contestaţie la Judecătoria Bucureşti, Sector 1.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scrisoare deschisă către dl Mihai Hafia Traistă şi aşa-zisa nouă conducere a UUR.
 Vizualizări articol: 2447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Scrisoare deschisă către dl Mihai Hafia Traistă şi aşa-zisa nouă conducere a UUR5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Unt de arahide făcut acasă (de post) Este un ingredient de bază pentru fursecuri fără coacere, este minunat pentru creme și clătite... În multe țări, untul de arahide, american la origini, este un produs ieftin și comun, ca și margarina, dar la noi este încă destul de... Citeşte