Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mar 2016 - Anul XXI, nr. 63 (6176)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Reformă eşuată

Manualele pentru clasa a III-a au ajuns în depozitul IŞJ cu o întârziere de şase luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La exact jumătate de an de la începerea anului şcolar, elevii de clasa a III-a din judeţ vor putea să studieze după manualele pe care ar fi trebuit să le primească încă din luna septembrie a anului trecut.

Este vorba despre manualele realizate după o nouă programă, „atractivă şi modernă”, aşa cum promisese Ministerul Educaţiei, dar a căror licitaţie a fost întârziată cu luni bune. În lipsa acestora, elevii au studiat din manualele vechi de generaţii, după vechea programă.

Primele manuale de clasa a III-a care au sosit în depozitul Inspectoratului Şcolar Suceava, atât în varianta printată, cât şi digitală, sunt cele de Limba română, venite săptămâna trecută. Noile manuale sunt împărţite în 2 volume, aferente fiecărui semestru, însă primul volum, dedicat semestrului întâi, nici nu le mai este de folos elevilor. Acestea vor sosi pe băncile elevilor cu trei luni înainte de finalul acestui an şcolar şi nu la începutul lui, aşa cum este firesc.

„În cursul lunii martie 2016 au fost primite manuale de clasa a III-a la disciplina Limba română, editura Ars Libri, tipărite după noua programă. În perioada următoare, vor fi primite manualele de clasa a III-a la disciplinele Muzică şi mişcare, Matematică şi Ştiinţe ale naturii”, a precizat Cezar Anuţei, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Suceava.

Tot în depozitul Inspectoratului Şcolar Suceava, în cursul săptămânii trecute au ajuns şi manuale de Religie pentru clasa I, editura Corint, şi manuale de Dezvoltare personală pentru clasa a II-a, editura Ars Libri, cărţi ce ar fi trebuit să fie în şcoli din septembrie 2015.

 

Licitaţii alambicate

Întârzierile din anul școlar 2015-2016 privind dotarea școlilor cu manuale au fost cauzate de contestaţiile asupra modului în care s-a realizat licitația publică pentru editarea noilor manuale, a menţionat Cezar Anuţei.

Acesta a precizat că în ceea ce privește dotarea școlilor, stocul existent a acoperit necesarul de manuale la toate disciplinele. Altfel spus, elevii au primit manuale după vechea programă, asta în timp ce cadrelor didactice li s-a cerut ca lecţiile să fie adaptate noii programe.

„Profesorii pentru învățământul primar au adaptat conținuturile din manualele existente la prevederile noilor programe de învățământ elaborate de Ministerul Educaţiei, astfel încât să existe o continuitate a actului de predare atunci când se vor primi manualele noi”, a menţionat Anuţei.

Noile programe de la clasa a III-a se axează pe ideea de interdisciplinaritate, anunţă Ministerul Educaţiei. Asta înseamnă studierea combinată a matematicii cu elemente din ştiinţe: biologie, chimie, fizică, geografie.
De asemenea, noua programă şcolară vizează şi cultivarea lecturii şi reduce semnificativ ponderea gramaticii în şcoala primară. Totodată, sunt introduse discipline precum Joc şi mişcare, Muzică şi mişcare, Arte vizuale, Abilităţi practice. 
Ultima dată programa şcolară de la clasa a III-a a fost reglementată acum 10 ani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Manualele pentru clasa a III-a au ajuns în depozitul IŞJ cu o întârziere de şase luni.
 Vizualizări articol: 2512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Manualele pentru clasa a III-a au ajuns în depozitul IŞJ cu o întârziere de şase luni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pesimistilor trimis de
(17 mar 2016, 10:29:19
Cartile au ajuns cu mult mai devreme decat inceperea anul scolar urmator 2016 -2017. Felicitari!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Unt de arahide făcut acasă (de post) Este un ingredient de bază pentru fursecuri fără coacere, este minunat pentru creme și clătite... În multe țări, untul de arahide, american la origini, este un produs ieftin și comun, ca și margarina, dar la noi este încă destul de... Citeşte