Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mar 2016 - Anul XXI, nr. 63 (6176)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Verdict final

Şoferul care a omorât un copil pe o trecere de pietoni din Suceava, trimis doi ani la puşcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Curtea de Apel Suceava a dat ieri verdictul final în privinţa şoferului care în iulie 2014 a accidentat mortal, pe strada Gheorghe Doja din municipiul Suceava, un copil de numai 5 ani. Judecătorii au admis apelul declarat de Marius Hotin şi au redus pedeapsa aplicată iniţial de Judecătoria Suceava. Astfel, în loc de trei ani de închisoare cu executare, şoferul va sta în puşcărie pentru o perioadă de doi ani. Soluţia de ieri a Curţii de Apel Suceava este definitivă şi executorie.

 

Un accident de coşmar: copilul a suferit două teribile şocuri

Accidentul care a dus la moartea copilului de 5 ani s-a petrecut pe 21 iulie 2014, în jurul orei 13.30, pe strada Gheorghe Doja din municipiul Suceava. Dramaticul eveniment rutier a fost surprins de o cameră de supraveghere video din zonă, în urma vizionării imaginilor constatându-se că deşi şoferul BMW-ului avea vizibilitate în apropierea trecerii de pietoni, nu a încetinit, lovindu-i în plin pe copilul în vârstă de 5 ani şi pe verişoara acestuia, care îl ducea de mână. Cei doi au fost proiectaţi în aer, fata fiind aruncată pe marginea şoselei, iar minorul pe carosabil, la aproximativ zece metri de locul impactului. Trupul copilului a suferit un al doilea şoc teribil, BMW-ul trecând peste el.

Ce a şocat în acest caz a fost faptul că şoferul, Marius Hotin, în vârstă de 34 de ani, nu a schiţat nici un gest pentru a evita impactul.

La audieri, Marius Hotin a declarat că, în momentul impactului, conducea maşina cu o viteză de aproximativ 50 de kilometri la oră.

Anchetatorii au stabilit în urma expertizei tehnice-judiciare făcute la faţa locului că BMW-ul condus de Hotin rula cu aproximativ 65-70 de kilometri la oră, depăşind cu 15-20 de km/h viteza maximă admisă pe respectivul sector de drum.

 

Cum a explicat şoferul faptul că nu i-a văzut pe cei doi

La audieri, Marius Hotin a declarat că în momentul în care s-a apropiat de trecerea de pietoni pe care tocmai se angajaseră în traversare cele două persoane vătămate a avut un acces de tuse (fiind bolnav de astm), motiv pentru care a încercat să îşi scoată din buzunar spray-ul inhalator, nefiind atent la trafic pentru câteva clipe. Marius Hotin şi-a recunoscut şi regretat fapta.

Gina Văleanu, mama băieţelului, se afla la serviciu la ora tragediei, însă băiatul era în grija verişoarei, care la acea oră îl ducea spre casă.

 

Interdicţie de a mai conduce autovehicule timp de patru ani

Judecătoria Suceava a stabilit ca inculpatul, Marius Hotin, să aibă interdicţia de a mai conduce autovehicule pe o perioadă de patru ani de zile după executarea pedepsei închisorii. Judecătoria Suceava a dispus disjungerea acţiunilor civile din acest caz într-un dosar care se judecă separat. Mama copilului mort şi încă trei rude s-au constituit părţi civile în acest caz, solicitând despăgubiri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferul care a omorât un copil pe o trecere de pietoni din Suceava, trimis doi ani la puşcărie.
 Vizualizări articol: 6898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Şoferul care a omorât un copil pe o trecere de pietoni din Suceava, trimis doi ani la puşcărie5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si tu l-ai omorat pe Cantemir a doua oara!!! trimis de
(16 mar 2016, 14:05:55
Noroc ca nu esti judecator . La colegiu Cantemir nu ati invatat si limba romana??
Tu confunzi crima cu accidentul de circulatie.
2.   Mizerabil trimis de
(16 mar 2016, 15:11:37
puţin, foarte puţin, exagerat de puţin, ridicol de puţin
3.   Iese peste 6 luni trimis de
(17 mar 2016, 02:19:51
Iese afara peste 8 luni.
Sau peste 6 luni daca are o coduita buna si participa activitati educationale.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Unt de arahide făcut acasă (de post) Este un ingredient de bază pentru fursecuri fără coacere, este minunat pentru creme și clătite... În multe țări, untul de arahide, american la origini, este un produs ieftin și comun, ca și margarina, dar la noi este încă destul de... Citeşte