Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mar 2016 - Anul XXI, nr. 63 (6176)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

La loc comanda

Un investitor din Rădăuţi, obligat să demoleze un etaj şi balcoanele construite ilegal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bloc ridicat în ultimii ani în zona centrală a municipiului Rădăuţi a ajuns să fie obiectul unui proces care s-a derulat în instanţele de judecată. Pentru că proprietarul a ridicat piloni pe care urma să apară un al optulea etaj, dar şi pentru că a construit balcoane care nu erau prinse în proiect, reprezentanţii Primăriei Rădăuţi l-au amendat cu 10.000 de lei şi l-au avertizat să respecte legislaţia. Blocul care se poate vedea pe strada Dimitrie Onciul, în apropiere de sediul Poliţiei Muncipiului Rădăuţi, trebuia să aibă nivelul de înălţime S+P+7 etaje.

Vasile Romulus Pascariu, administratorul SC Tower Bild SRL, firma care a construit imobilul, a ignorat prevederile din autorizaţia de construcţie, iar peste cele şapte etaje a pregătit stâlpii prin care urma să fie ridicat un al optulea etaj. Sesizând acest aspect, reprezentanţii Serviciului Urbanism din cadrul Primăriei Rădăuţi au decis în noiembrie 2014 să aplice o amendă de 10.000 de lei. Câteva zile mai târziu, în decembrie 2014, Primăria Rădăuţi a mai tăiat o amendă, tot de 10.000 de lei, prin care SC Tower Bild SRL era sancţionată pentru că executa lucrări de apă, canal, energie electrică şi gaz fără a deţine autorizaţiile necesare.

 

Proprietarul are la dispoziţie două luni pentru a demola ce a construit ilegal

În paralel, pe lângă amenzile aplicate, Primăria Rădăuţi s-a adresat şi instanţei de judecată. În mai 2015 Judecătoria Rădăuţi a constatat că cele reclamate se confirmă, iar ca urmare a dat câştig de cauză administraţiei locale.

„Instanţa admite cererea şi va dispune ca în termen de 2 luni de la comunicarea prezentei hotărâri pârâta SC Tower Bild SRL Rădăuţi să demoleze stâlpii din beton armat şi grinzile cofrate de la etajul 8, precum şi balcoanele construite în latura est la etajul 2 de la imobilul de locuinţe S+P+7E situat în municipiul Rădăuţi, strada Dimitrie Onciul, fără număr, să încadreze lucrările de la acest imobil în prevederile autorizaţiei de construire nr. 435/02.09.2013 emisă de Primăria Municipiului Rădăuţi”, se arată în motivarea Judecătoriei Rădăuţi.

Soluţia de la Rădăuţi a fost atacată la Tribunalul Suceava, dar magistraţii de aici au respins acţiunea, astfel încât decizia de demolare a rămas definitivă.

 

Proprietarul imobilului acuză o conspiraţie din partea fostului viceprimar Tiberiu Maerean

Contactat telefonic, Vasile Romulus Pascariu a precizat că balcoanele la care se face referire sunt „sparte deja”, iar stâlpii de beton vor fi demolaţi în perioada următoare.

„Totul a plecat de la domnul Maerean, fostul viceprimar din Rădăuţi, care vede ilegalităţi peste tot. Dânsul mai bine şi-ar vedea de afacerile lui şi s-ar gândi să-şi plătească salariaţii, nu să se ţină doar de reclamaţii. Domnul Maerean ne-a dat două amenzi, din care una a fost plătită, iar alta am contestat-o şi am câştigat. Aş vrea să construiesc măcar un acoperiş la bloc, dar să vedem dacă obţin autorizaţie. Dacă nu primesc autorizaţie am să sparg stâlpii de beton şi asta e”, a precizat Vasile Romulus Pascariu.

La rândul său, actualul viceprimar cu atribuţii de primar din Rădăuţi, Bogdan Loghin, a menţionat că încă nu a primit soluţia pronunţată de judecătorii de la Tribunalul Suceava.

„Ştim despre ce este vorba, iar angajaţii Primăriei Rădăuţi vor urmări ca hotărârea judecătorească să fie pusă în aplicare. În cazul în care proprietarul nu va demola ce s-a stabilit de către instanţă vom parcurge etapele legale pentru a reveni la normalitate”, a arătat Bogdan Loghin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un investitor din Rădăuţi, obligat să demoleze un etaj şi balcoanele construite ilegal.
 Vizualizări articol: 7865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Un investitor din Rădăuţi, obligat să demoleze un etaj şi balcoanele construite ilegal3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alo dna trimis de
(16 mar 2016, 21:05:42
la suceava, oare, cind ,se vor lua toate autorizatiile la purificat una s-a aprobat initial si alta e la final ------ str marasesti 2 bl noi de la sp2et (+2 et dupa .... spaga) , al nucului sp3et ( +2+mansarda si incalcind toate normele .....) str mitropoliei jos la uzina la fel - aici de vazut cum o sa fie alaturi pe tudor vladimirescu zona cu probleme de alunecari , zona zamca - cartodrom , .........Lungule cine a dat din gura pt autorizati si reautorizari ....... cind se vor face demolari, .......................

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Unt de arahide făcut acasă (de post) Este un ingredient de bază pentru fursecuri fără coacere, este minunat pentru creme și clătite... În multe țări, untul de arahide, american la origini, este un produs ieftin și comun, ca și margarina, dar la noi este încă destul de... Citeşte