Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mar 2016 - Anul XXI, nr. 63 (6176)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Sanda-Maria Ardeleanu susţine înfiinţarea instituţiei Avocatul copilului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu susţine înfiinţarea instituţiei Avocatul copilului. Sanda-Maria Ardeleanu a precizat că iniţiativa înfiinţării acestei instituţii îi aparţine deputatului PNL Andreea Paul, adăugând că Avocatul copilului ar urma să aibă rolul de a investiga plângerile depuse de copii sau de alte persoane privind încălcarea drepturilor minorilor.

„Acest proiect de lege se află în lucru şi, alături de colegi parlamentari din celelalte partide politice, îi invităm pe toţi specialiştii interesaţi să contribuie la finalizarea textului, înainte de depunerea lui”, a spus Ardeleanu. Ea a precizat că acest proiect vine ca o consecinţă a faptului că infracţionalitatea în rândul copiilor a crescut cu peste o treime în ultimii cinci ani, numărul minorilor victime fiind în anul 2015 cu 37% mai mare faţă de anul 2011, conform datelor furnizate de Consiliul Superior al Magistraturii. Sanda-Maria Ardeleanu a mai arătat că anul trecut, 39% din numărul minorilor inculpaţi au avut la bază infracţiuni de furt, 20% de tâlhărie, 2,7% de omoruri şi tot în 2015, 21% din cazurile cu minori victime s-au referit la abandonul de familie, 8% la traficul de minori şi 7% la viol.

„Unul din cinci români este copil. Copiii trebuie iubiţi de părinţi şi de statul român, deopotrivă. Sistemul de protecţie a copilului lasă mult de dorit în România. Domeniile cu impact direct asupra dezvoltării copilului sunt tratate periferic, de obicei atunci când mai apare încă o tragedie. După 12 ani de la adoptarea legislaţiei de protecţie din 2004, România încă nu are un mecanism de verificare şi monitorizare a implementării prevederilor Convenţiei ONU cu privire la drepturile copilului. Lipsesc datele reale cu privire la copii şi drepturile lor”, a declarat deputatul PNL de Suceava, care a mai adăugat că „o treime din copiii României trăieşte în sărăcie. Opt minori din o sută trăiesc în România la nivelul de <sărăcie severă>, cu mai puţin de 15 lei pe zi, potrivit UNICEF. Iar cei mai vulnerabili şi expuşi sărăciei şi marginalizării sunt copiii din mediul rural şi copiii romi”.

Sanda-Maria Ardeleanu a explicat că potrivit proiectului de lege propus spre dezbatere, Avocatul Copilului ar urma să fie numit de Parlament pentru un mandat de şapte ani. Ardeleanu a mai spus că instituţia se va ocupa cu promovarea şi protejarea drepturilor copilului, monitorizarea respectării drepturilor copilului. Cea mai importantă atribuţie constă însă în investigarea şi soluţionarea plângerilor individuale şi de grup făcute de copii sau orice altă persoană care sesizează încălcări ale drepturilor copilului. În acest sens trebuie să citeze martori, să interogheze, să aibă acces la documente relevante. Sanda-Maria Ardeleanu a precizat că la nivel european există 40 de instituţii de acest tip.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sanda-Maria Ardeleanu susţine înfiinţarea instituţiei Avocatul copilului.
 Vizualizări articol: 2187 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Sanda-Maria Ardeleanu susţine înfiinţarea instituţiei Avocatul copilului3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Unt de arahide făcut acasă (de post) Este un ingredient de bază pentru fursecuri fără coacere, este minunat pentru creme și clătite... În multe țări, untul de arahide, american la origini, este un produs ieftin și comun, ca și margarina, dar la noi este încă destul de... Citeşte