Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mar 2016 - Anul XXI, nr. 58 (6171)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Furt

Un sucevean, prins în flagrant în timp ce tăia seiful unei primării din Botoşani

Doi hoţi echipaţi cu răngi, flexuri şi alte ustensile au încercat să spargă seiful din incinta Primăriei comunei Dresca, din judeţul Botoşani. Cu un flex electric, ei au tăiat un perete lateral al seifului, dar au fost surprinşi în flagrant. Hoţii, care erau doi la număr, au fost observaţi de un paznic comunal care patrula prin sat, iar acesta a dat imediat alarma. Astfel, în câteva minute la faţa locului au ajuns primarul şi poliţiştii din sat, care au înconjurat clădirea şi au intrat concomitent în incintă. Luaţi prin surprindere, hoţii, care purtau cagule, au abandonat ustensilele şi au încercat să scape. De altfel, unul dintre ei a reuşit să sară pe un geam şi s-a făcut nevăzut în noapte, dar celălalt a fost capturat şi imobilizat. Ridicat pentru cercetări, Cezar Nicolae Laslovici, fost Camciuc, de 28 de ani, din satul Găineşti, comuna Slatina (jud. Suceava), s-a prevalat de dreptul de a nu face declaraţii şi a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ieri a fost prezentat în faţa magistraţilor de la Judecătoria Dorohoi. Ajuns în instanţă, tânărul şi-a schimbat brusc declaraţia şi a recunoscut totul, solicitând să fie pus sub control judiciar sau plasat în arest la domiciliu, dar completul de judecată a dispus arestarea lui preventivă pentru 30 de zile.

 

Au mai spart primăria şi acum două săptămâni

Concomitent, poliţiştii au continuat cercetările şi au aflat că urmele de pantofi lăsate de aceştia coincid cu urmele ridicate în urmă cu două săptămâni, când sediul primăriei a mai fost spart o dată. Din acest motiv, anchetatorii cred că tinerii au intrat atunci într-un soi de "recunoaştere" a terenului, după care au stabilit cum să acţioneze. Poliţiştii spun că cel mai probabil cei doi au venit cu o maşină, care a fost parcată la o oarece distanţă pentru a nu atrage atenţia. De altfel, poliţiştii au reuşit să identifice un autoturism suspect, care a fost localizat ieri în municipiul Suceava, parcat în faţa unui bloc, anchetatorii urmând să stabilească ieri şi numele celui de-al doilea suspect. "În cauză au fost întocmite acte procedurale sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la furt calificat", a declarat Daniela Gheorghiescu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani. De partea cealaltă, primarul comunei Dersca, Fănică Romanescu, spune că prinderea spărgătorului a venit ca urmare a unor măsuri de pază dispuse în comună. "După spargerea din 23 februarie, ne-am organizat mai bine serviciul pe timp de noapte, bănuind că ar putea să se întoarcă. Au făcut o gafă de proporţii pentru că nici măcar nu şi-au schimbat pantofii”, a spus primarul Romanescu, care s-a arătat impresionat de "arsenalul” cu care veniseră hoţii. 

Pe de altă parte, procurorii spun că au formulat propunere de arestare preventivă întrucât atacurile hoţilor asupra instituţiilor s-au înmulţit de la începutul acestui an. "Pare să avem de a face cu un adevărat fenomen", a spus Titiana Ungureanu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi.  Suceveanul arestat nu este un novice. Tânărul a adunat până acum mai multe condamnări pentru furt. Trimis la puşcărie, el a fost însă eliberat între timp şi s-a apucat din nou de furat.

 

Sebastian GHEORGHIU
sgheorghiu@monitorulbt.ro
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean, prins în flagrant în timp ce tăia seiful unei primării din Botoşani.
 Vizualizări articol: 4006 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Un sucevean, prins în flagrant în timp ce tăia seiful unei primării din Botoşani5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Lapte fript Seamănă cumva cu delicioșii noștri papanași prăjiți din brânză de vaci, numai că nu include brânză, ci lapte, și rezultatul este mai fin și mai cremos, ceva ce realmente se topește în gură. Este un desert de casă comun în... Citeşte