Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mar 2016 - Anul XXI, nr. 58 (6171)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Arad

Loc de muncă, locuinţă şi salariu motivant pentru tinerii suceveni care părăsesc sistemul de asistenţă socială

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reintegrarea socio-profesională a tinerilor din serviciile de tip rezidenţial şi a celor proveniţi din instituţiile de plasament este o prioritate pentru Asociaţia „Aradul Prosperă”. Majoritatea tinerilor care au terminat studiile şi părăsesc sistemul de protecţie ajung în situaţii de vulnerabilitate, motiv pentru care trebuie acordată o atenţie deosebită incluziunii sociale şi profesionale, în vederea reducerii riscului de marginalizare şi excludere socială.

Aceşti tineri sunt o categorie vulnerabilă de persoane expusă riscului excluderii sociale şi marginalizării deoarece întâmpină greutăţi la angajare, fiind expuşi şomajului, nu au o locuinţă şi nici posibilităţi de închiriere sau de cumpărare, nu au familie şi mijloace proprii de subzistenţă, sunt expuşi delincvenţei sau au şanse să cadă victime ale criminalităţii, consumului de droguri, exploatării sexuale. Pentru a preveni astfel de situaţii Asociaţia „Aradul Prosperă” a lansat o campanie naţională care are ca scop promovarea „Programului Integrare”, având ca grup ţintă tineri cu vârsta cuprinsă între 18-24 de ani care provin din sistemul de protecţie socială din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi care doresc să-şi găsească un loc de muncă.

Aşa cum am aflat de la Mihai Oprişa, preşedintele Asociaţiei „Aradul Prosperă”, obiectivele acestui proiect, care se adresează şi tinerilor din sistemul de protecţie socială din judeţul Suceava, sunt dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă a tinerilor, integrarea socio-profesională şi continuarea studiilor şcolare acolo unde este cazul.

“Pentru realizarea acestor obiective Asociaţia <Aradul Prosperă> a încheiat parteneriate cu firme, companii multinaţionale care îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Arad. Facilităţile oferite de aceste companii sunt: salariu motivant, traininguri oferite de firmă, posibilităţi de promovare. Pentru a sprijini tinerii proveniţi din sistemul de protecţie socială care sunt în căutarea unui loc de muncă, Asociaţia <Aradul Prosperă> le oferă cazare gratuită în locuinţe moderne timp de trei ani, susţinere cu produse alimentare pe o perioadă de 3 luni de la încheierea contractului de muncă, produse igienico-sanitare, telefonie. Pe lângă susţinerea materială, <Aradul Prosperă>, prin specialiştii săi, le oferă tinerilor consiliere, suport şi îndrumare în vederea dezvoltării personale a acestora”, ne-a declarat Mihai Oprişa.

În perioada următoare reprezentanţii ONG-ului arădean vor avea o întâlnire la Suceava cu reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dar şi cu instituţii de asistenţă socială pentru tineri care funcţionează pe lângă biserici şi mănăstiri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Loc de muncă, locuinţă şi salariu motivant pentru tinerii suceveni care părăsesc sistemul de asistenţă socială.
 Vizualizări articol: 3973 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Loc de muncă, locuinţă şi salariu motivant pentru tinerii suceveni care părăsesc sistemul de asistenţă socială5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Lapte fript Seamănă cumva cu delicioșii noștri papanași prăjiți din brânză de vaci, numai că nu include brânză, ci lapte, și rezultatul este mai fin și mai cremos, ceva ce realmente se topește în gură. Este un desert de casă comun în... Citeşte