Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mar 2016 - Anul XXI, nr. 58 (6171)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Primăria Fălticeni va asfalta în totalitate 22 de străzi din municipiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Fălticeni va asfalta anul acesta nu mai puţin de 22 de străzi din municipiu care în momentul de faţă sunt balastate sau din pământ. Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat ieri că împreună cu specialiştii din cadrul Direcţiei Tehnice şi al Serviciului de Urbanism a definitivat lista străzilor care vor fi asfaltate integral în acest an. Cătălin Coman a spus că bugetul pentru aceste lucrări este de 3,5 milioane de lei, prioritare fiind străzile care nu au fost asfaltate niciodată, precum şi cele pe care au fost realizate lucrări de introducere a reţelelor de apă şi canalizare.

Cătălin Coman a arătat că străzile care vor fi asfaltate în totalitate anul acesta sunt Aleea 2 Grăniceri (pe două porţiuni, una care face legătura între strada Victoriei şi str. Broşteni, apoi de la str. Broşteni şi str. Filaturii), str. Filaturii, str. Nufărului (parţial), str. Sergent Sava, Caporal Manolache, Caporal Movileanu, Zorilor, Vasile Ciurea, Sublocotenent Grigoraş, 9 Mai, Şcoala Domnească, Magazia Gării, Humorului şi Caporal Diaconiţa. La acestea se mai adaugă străzile Anton Holban, Pietrari şi Cuza Vodă, din zona centrală a oraşului, precum şi străzile Forestierului, Gheorghe Doja, Şoldăneştilor şi Topitoriei, din cartierul Şoldăneşti.

„Acestea sunt străzi care vor fi asfaltate integral. În această perioadă se realizează lucrările de profilare şi de pregătire şi urmează să începem efectiv lucrările imediat ce vremea o va permite. Sperăm ca cel mai târziu la 1 aprilie a.c. să ne putem apuca de asfaltare integrală a acestor străzi”, a spus primarul din Fălticeni. El a adăugat că pe lângă acestea, pentru mai multe străzi din municipiu sunt prevăzute lucrări de reparaţii. 

 

În maximum doi ani toate străzile de pământ şi balast din Fălticeni vor fi asfaltate

Cătălin Coman a ţinut să precizeze faptul că în urma unei analize efectuate cu serviciile de specialitate din Primăria Fălticeni există posibilitatea ca în maximum doi ani să fie asfaltate toate străzile de pământ sau cele balastate din acest municipiu. „Este o analiză reală, obiectivă. De când sunt primar s-au asfaltat aproximativ 15 kilometri de străzi care nu au avut niciodată asfalt. Iar dacă vom continua în acest ritm, acest obiectiv, ca în doi ani să nu mai existe în Fălticeni nici o stradă de pământ sau de balast, va fi realizat”, a spus Cătălin Coman, care a adăugat că anul acesta vor fi asfaltate în totalitate străzi pe o lungime de aproximativ 12 kilometri.

El a mai adăugat că pe mai multe străzi din Fălticeni urmează să fie realizate lucrări de introducere a reţelelor de apă şi canalizare, printr-un proiect european, motiv pentru care acestea nu vor fi incluse în programul de reparaţii de anul acesta. „Dar imediat ce vom introduce aceste reţele, străzile vor fi asfaltate integral. Şi aici nominalizez străzile Pictor Băieşu, parţial, Răzeşilor, Plutonier Iacob, Antileşti, Halmului şi Răsăritului. Pe acestea mai avem de introdus reţele de apă şi canal şi apoi le vom asfalta integral”, a explicat Cătălin Coman.

 

Pentru prima dată, în Fălticeni vor fi montate limitatoare de viteză pe străzi

Pe de altă parte, primarul din Fălticeni a spus că o noutate pentru Fălticeni va fi, anul acesta, montarea de limitatoare de viteză. Cătălin Coman a explicat că aceste limitatoare vor fi montate la solicitarea fălticenenilor, având în vedere că sunt străzi pe care maşinile circulă cu viteze foarte mari. El a precizat că limitatoarele de viteză au fost achiziţionate deja şi vor fi montate în regie proprie pe străzile pe care se circulă cu viteză, în intersecţiile periculoase unde s-au înregistrat accidente, pe aleile dintre blocuri, la trecerile de pietoni şi în zona unităţilor şcolare. „Acestea sunt zonele în care vom monta cu prioritate aceste limitatoare de viteză. Acestea sunt demontabile, astfel încât în sezonul rece să le scoatem pentru a nu îngreuna activitatea de deszăpezire”, a mai declarat Coman. El a mai afirmat că în maximum două săptămâni vor începe lucrările pentru montarea acestor limitatoare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Fălticeni va asfalta în totalitate 22 de străzi din municipiu.
 Vizualizări articol: 2729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Fălticeni va asfalta în totalitate 22 de străzi din municipiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Lapte fript Seamănă cumva cu delicioșii noștri papanași prăjiți din brânză de vaci, numai că nu include brânză, ci lapte, și rezultatul este mai fin și mai cremos, ceva ce realmente se topește în gură. Este un desert de casă comun în... Citeşte