Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mar 2016 - Anul XXI, nr. 58 (6171)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Alina MIHAESCU

Alina MIHĂESCU


„Răutăcioşii” inspectori de la ANAF

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În România nu e bine pentru că e ţara lui merge şi-aşa, pentru că se poate şi pe lângă lege, pentru că, ce naiba, oameni suntem. Dar tot în România e bine tocmai pentru că merge şi-aşa, pentru că se poate şi pe lângă lege, pentru că oameni suntem. Şi după chipul şi asemănarea cu România e şi românul, adică bipolar. Ne-am săturat de hoţie, de corupţie, de evaziune, strigă românul cât îl ţin bojocii. Când interesul însă prevede un avantaj, e loc parcă de negociere. La începutul lunii, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală anunţa declanşarea operaţiunii „Venus” (fie vorba-ntre noi, şi finanţiştii au umor şi pot fi simpatici). ANAF a făcut public, printr-un comunicat de presă, că îşi propune diminuarea evaziunii fiscale în comerţul cu flori şi plante ornamentale şi încurajarea importatorilor, a deţinătorilor de depozite, a producătorilor şi a comercianţilor angro şi en detail ca să-şi organizeze mai riguros activitatea economică, evidenţele financiar-contabile şi fiscale. Un alt obiectiv anunţat era creşterea gradului de conformare fiscală, inclusiv prin utilizarea aparatelor de marcat electronice. „Este doar una dintre acţiunile majore la nivel naţional pe care Direcţia Generală Antifraudă le va iniţia periodic în scop preventiv, respectiv pentru creşterea nivelului de conştientizare şi, implicit, de conformare fiscală a unor activităţi economice în care colectarea taxelor şi impozitelor este deficitară”, se arată în comunicat. Cu alte cuvinte, exact ceea ce strigă românul cât îl ţin bojocii: ne-am săturat de hoţie, de corupţie, de evaziune! La treabă! Era evident că inspectorii ANAF vor face acţiuni de control taman de 8 martie, una dintre cele cinci zile pe an în care cvasi-afaceriştii de tarabă trag tunuri. Şi totuşi, prezenţa lucrătorilor ANAF în piaţa centrală a Sucevei i-a nemulţumit pe toţi: pe florari că-i întreabă de sănătate, pe clienţi că e coadă mare. Le-au stricat apele atât vânzătorilor, cât şi cumpărătorilor, căci de 8 martie nu mai stă nimeni cu gândul la combaterea evaziunii fiscale, ci la femei. În sensul gingaş, desigur. Inspectorii însă, nişte haini. De parcă n-au şi ei mame, soţii, mătuşi, fiice, cumetre, prietene sau şefe şi nici n-ar fi bugetari! Nu ştiu ei oare, că de 8 martie nici iarba nu creşte, că în birourile instituţiilor se petrece, se pleacă acasă devreme, se face orice altceva decât într-o zi de lucru obişnuită, totul cu gândul la sexul frumos? Se vede că nu. Prozaici până în măduva oaselor, inspectorii au solicitat acte de provenienţă a mărfii, înscrisuri contabile şi, „curios”, au avut de întocmit multe procese verbale de contravenţie. Nu e prima dată când românul care strigă hoţul, coruptul, evazionistul, e deranjat de inspectorii ANAF care îşi fac treaba, aşa cum au anunţat, dar nici lui nu-i e uşor cu multiplele personalităţi. Degeaba vrem noi o ţară sănătoasă, dacă vedem doar paiul din ochiul altuia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Răutăcioşii” inspectori de la ANAF.
 Vizualizări articol: 4262 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 6 voturi
„Răutăcioşii” inspectori de la ANAF4.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Lapte fript Seamănă cumva cu delicioșii noștri papanași prăjiți din brânză de vaci, numai că nu include brânză, ci lapte, și rezultatul este mai fin și mai cremos, ceva ce realmente se topește în gură. Este un desert de casă comun în... Citeşte