Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 feb 2016 - Anul XXI, nr. 45 (6158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Luare de poziţie

Senatoarea Steliana Miron, sensibilizată de cazul Adinei, fetiţa mutilată de un şofer inconştient din Şaru Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatoarea liberală Steliana Miron a fost marcată de cazul prezentat zilele trecute în Monitorul de Suceava şi în care era descris chinul unei fetiţe de numai 11 ani, ţintuită în pat cu dureri groaznice de mai bine de trei ani, după ce un inconştient a lovit-o cu maşina şi apoi a fugit de la faţa locului.

„Adina este o fetiţă din judeţul Suceava. Este un înger de 11 ani, mutilată de un iresponsabil cu complicitatea unor autorităţi inerte şi cinice. În data de 15 ianuarie 2013, Adina se întorcea de la şcoală. O bestie aflată la volanul unei autoutilitare a acroşat-o pe Adina şi a proiectat-o într-un camion ce staţiona pe marginea drumului. Pentru acel individ nu a contat faptul că a nenorocit un copil nevinovat. Știindu-se băut, a fugit acasă şi s-a întors cu soţia sa, cu altă maşină, timp în care acel copil a zăcut sub camion. Au luat fetiţa şi au plecat la spitalul municipal Vatra Dornei. De aici intervin autorităţile statului nostru, care îl condamnă pe şofer la o pedeapsă de nouă luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, complicitate la fals în declaraţii, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o alcoolemie peste limita legală, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei. Conform actelor medicale, fetiţa a avut nevoie de 65-70 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, este o parte a mesajului transmis de Steliana Miron de la microfonul Senatului României.

Parlamentarul sucevean consideră că este inadmisibil modul în care a fost gestionată această situaţie, în care un copil care avea tot viitorul în faţă a rămas imobilizat, poate pentru tot restul vieţii.

„Domnule prim-ministru, Adina este paralizată, îşi poate mişca doar capul. Cinismul celor ce au reprezentat autorităţile statului nostru este greu de suportat. Acest înger nu a avut acces la tratament medical cu oxigenoterapie pentru că provine dintr-o familie nevoiaşă cu patru copii. Domnule prim-ministru, România reală este extrem de dureroasă, de nefuncţională, de cinică, România reală nu o ajută pe Adina, nu-i pasă de acest înger, nu-i pasă pentru că nu a apărut la televizor. România funcţionează doar la televizor! Atunci vedem armate de autorităţi frumos echipate şi extrem de implicate. Nu înţeleg de ce spitalul, instituţiile pentru protecţia copilului, medicul de familie nu sunt acolo, lângă Adina, de ce nu există o monitorizare a acestui înger nevinovat”, este strigătul de revoltă al senatoarei Miron, şi ea mamă a unei fetiţe cu o vârstă apropiată de cea a Adinei.

Steliana Miron le cere autorităţilor statului român să se implice măcar acum pentru a face tot ce este posibil pentru ca Adina să aibă parte de un tratament adecvat, şi, de ce nu, de un viitor normal. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatoarea Steliana Miron, sensibilizată de cazul Adinei, fetiţa mutilată de un şofer inconştient din Şaru Dornei.
 Vizualizări articol: 4627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 6 voturi
Senatoarea Steliana Miron, sensibilizată de cazul Adinei, fetiţa mutilată de un şofer inconştient din Şaru Dornei2.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Napolitană de casă cu zahăr ars și nuci Este cea mai cunoscută și mai populară rețetă de napolitană pregătită în casă în țara noastră. Foarte gustoasă, puțin costisitoare și fără ingrediente complicate, această napolitană se taie frumos și poate constitui un desert de sine... Citeşte