Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 feb 2016 - Anul XXI, nr. 45 (6158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

„Suflet de copil tivit cu vise senine” - lansare de revistă la Şcoală Gimnazială Nr. 1 din Gura Humorului

Vineri, 19 februarie 2016, începând cu ora 16,00, a avut loc lansarea volumului de versuri ,,Suflet de copil tivit cu vise senine", publicat de elevii clasei a VI-a B de la Şcoală Gimnazială Nr. 1 din Gura Humorului.

Impresionând prin fascinaţii de caleidoscop, unitatea revistei este asigurată îndeosebi prin opţiunea comună pentru tema copilăriei, fiind structurată pe zece capitole: Poezia copilăriei - caleidoscopul jocurilor de cuvinte, Cartea - fereastră spre lume, Culorile copilăriei – sclipiri de infinit, Brainstorming - lumea prin ochi de copil, Oglinda timpului - cum îmi imaginez că au fost părinţii mei la vârsta copilăriei, Suflet de copil tivit cu vise senine, Flacăra copilăriei mele, Pe scara evoluţiei personale, Alter ego - ce tip de părinte voi fi? şi Din albumul amintirilor de la şcoală.

Obiectivele realizării revistei au fost axate pe formarea şi dezvoltarea abilităţilor de comunicare scrisă şi orală. Acest deziderat a necesitat stabilirea unor obiective clare precum: polarizarea unui număr mare de copii în colectivul de redacţie; cultivarea respectului pentru cuvântul scris; însuşirea tehnicilor moderne de redactare, tehnoredactare, documentare, investigare şi difuzare a publicaţiei şcolare; adaptarea subiectelor şi temelor jurnalistice la tematica copilăriei, la preocupările şi nevoile grupului receptor; un conţinut cu valoare educativă şi informativă, un limbaj clar, decent, care determină cititorii claselor I-VIII să găsească  o sursă de informare, dar şi de formare.

Fără tenacitate, răbdare, tact, multă muncă, generozitate, dragoste faţă de literatură în general, de poezie, la care se adaugă sprijinul părinţilor şi al dascălilor Şcolii Gimnaziale Nr.1 Gura Humorului, visul numit ,,Suflet de copil tivit cu vise senine" nu s-ar fi concretizat sub forma unui volum plin de lirism, deschis permanent tuturor experienţelor creatoare. Redactorul revistei este  doamna Laura Enea  - profesor de limba şi literatură română, iar tehnoredactarea aparţine doamnei profesor diriginte Petruţa Fedorovici și celor 28 de elevi din  clasa a VI-a B.

Vitalitate, zâmbete, bucurii mărunte, dar eclatante au fost elementele definitorii pentru programul artistic pregătit de protagonişti pentru lansare. Scena a fost  într-o continuă mişcare prin recitarea poeziilor, muzică şi momentele de dans modern, coordonate de elevele Fazekas Bianca şi Beleca Narcisa din clasa a VIII-a B. Semnatarii articolelor din revistă s-au prezentat emoționați în faţa publicului, recitând din propriile creaţii artistice. Evenimentul s-a încheiat cu aplauze la scenă deschisă, felicitările fiindu-le atribuite în special copiilor, care au reuşit să publice revista. Mulţumim tuturor celor prezenți, domnului director Eugen Munteanu, profesorilor, părinților, bunicilor, membrilor Asociaţiei Părinţilor Pro Şcoala și Consiliului elevilor.

Credem  că ,,Suflet de copil tivit cu vise senine" este mai mult decât o revistă, este un loc în care s-a pus suflet, experienţe personale, în care cei care visează că pot trăi într-o lume a versului/a speranţei o pot face alături de protagoniştii clasei a VI-a B şi care ne determină să credem că, uneori universul creator  poate fi şi repetabil. Chiar şi în aceste (ano)timpuri abia întredeschise fiinţei liricului, această revistă  se defineşte ca spaţiu protector al senzorilor şi al gândurilor fragil-plutitoare, tivite cu vise senine.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Suflet de copil tivit cu vise senine” - lansare de revistă la Şcoală Gimnazială Nr. 1 din Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 2617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Suflet de copil tivit cu vise senine” - lansare de revistă la Şcoală Gimnazială Nr. 1 din Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Napolitană de casă cu zahăr ars și nuci Este cea mai cunoscută și mai populară rețetă de napolitană pregătită în casă în țara noastră. Foarte gustoasă, puțin costisitoare și fără ingrediente complicate, această napolitană se taie frumos și poate constitui un desert de sine... Citeşte