Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 feb 2016 - Anul XXI, nr. 45 (6158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În drum spre şcoală

Doi copii şi mama lor, accidentaţi grav după ce au intrat cu maşina într-o basculantă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O femeie şi doi copii au ajuns în stare gravă la spital după ce autoturismul în care se aflau s-a izbit într-o basculantă, ieri, pe DN 17, în comuna Pojorâta. Accidentul s-a petrecut dimineaţă, în jurul orei 7.30, când Mihaela Cehren, o femeie de 28 de ani, din comuna Fundu Moldovei, mergea spre municipiul Câmpulung Moldovenesc la volanul unui autoturism Opel Corsa, avându-i în maşină şi pe cei doi copii ai săi pe care îi ducea spre şcoală, un băiat de 6 ani şi o fetiţă de 11 ani. La un moment dat, într-o curbă periculoasă spre stânga, în apropiere de benzinăria SOCAR din Pojorâta, femeia a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat pe contrasens. Maşina s-a rotit pe carosabil, lovind cu partea laterală dreapta o basculantă care venea din sens invers. Impactul a fost deosebit de puternic, fetiţa care stătea în autoturism pe partea dreaptă suferind cele mai grave leziuni şi rămânând încarcerată în autoturism.

Primii trecători ajunşi la locul accidentului au reuşit să o scoată doar pe femeie din maşina distrusă, băieţelul de 6 ani rămânând şi el blocat pe bancheta din spate. A fost nevoie de intervenţia echipelor de descarcerare care au reuşit deblocarea celor doi copii, iar după acordarea primului ajutor cei trei răniţi au fost transportaţi cu două ambulanţe la spitalul din Câmpulung Moldovenesc. După o primă evaluare a stării de sănătate, medicii au luat decizia transferării acestora spre secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Suceava.

 

Fetiţa de 11 ani a fost operată de urgenţă de medici şi se află internată în stare gravă în spital

Medicii suceveni au început investigaţiile pentru cei trei pacienţi, constatând că starea fetiţei de 11 ani este cea mai gravă, aceasta fiind în comă. ”Copilul în vârstă de 11 ani este victima cea mai gravă, cu traumatism cranio-cerebral grav, stare comatoasă, leziuni cerebrale difuze la examinare computer tomografică, cu fracturi costale multiple pe partea dreaptă, ruptură de splină şi fractură de bazin. S-a intrat deja în sala de intervenţie chirurgicală pentru rezolvarea rupturii de splină, dar pronosticul rămâne în continuare rezervat, dat fiind leziunile cerebrale difuze. Celălalt copil, de 6 ani, cu un traumatism cranian minor, uşor somnolent dar fără leziuni cerebrale decelabile la examinarea computer tomografică, cu entorsă de coloană cervicală, rămâne pentru supraveghere în secţia Chirurgie. Mama are un traumatism cranian, cu fractură frontală cu o minimă hemoragie subrahnoidiană şi câteva contuzii frontale. Va rămâne internată în secţia de Neurochirurgie”, ne-a relatat dr. Tiberius Brădăţan, director medical al Spitalului Judeţean Suceava.

Poliţiştii au făcut cercetări şi măsurători la faţa locului pentru a afla modul în care s-a produs accidentul şi mai ales pentru a stabili cauza exactă a intrării autoturismului pe contrasens. Starea gravă în care se afla femeia, aflată la volanul maşinii în momentul producerii accidentului, nu le-a permis oamenilor legii să stea de vorbă cu ea pentru clarificarea dinamicii accidentului. Şoferul basculantei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar femeii aflate la volanul autoturismului i s-au recoltat în spital probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, comisarul Ionuţ Epureanu, ne-a declarat: „Femeia de 28 de ani, din Fundu Moldovei, în timp ce conducea autoturismul nu a adaptat viteza într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un ansamblu de vehicule condus din sens opus de un bărbat de 43 de ani, din Târgu Frumos.”

Cei care o cunosc pe femeie spun că aceasta avea experienţă în conducere şi făcea zilnic, împreună cu cei doi copii, drumul spre Câmpulung Moldovenesc, unde era angajată la o firmă. Poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Starea de sănătate a fetiţei internate în secţia de Terapie Intensivă este urmărită de medici, care în funcţie de evoluţia ei vor lua o decizie în următoarele ore.a

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi copii şi mama lor, accidentaţi grav după ce au intrat cu maşina într-o basculantă.
 Vizualizări articol: 7627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Doi copii şi mama lor, accidentaţi grav după ce au intrat cu maşina într-o basculantă4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Napolitană de casă cu zahăr ars și nuci Este cea mai cunoscută și mai populară rețetă de napolitană pregătită în casă în țara noastră. Foarte gustoasă, puțin costisitoare și fără ingrediente complicate, această napolitană se taie frumos și poate constitui un desert de sine... Citeşte