Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 feb 2016 - Anul XXI, nr. 45 (6158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Greşeală sancţionată

Elev eliminat pentru fraudă de la cea de-a doua probă a simulării evaluării naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un elev al Şcolii Gimnaziale Poiana Stampei a fost eliminat, ieri, din cadrul probei de matematică a simulării evaluării naţionale, după ce acesta a fost surprins de profesorii supraveghetori în timp ce încerca să copieze rezolvările cerinţelor. Lucrarea elevului va fi notată cu 1, însă calificativul nu va fi trecut în catalog.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Suceava, cea de-a doua probă a simulării examenului de final de clasa a VIII-a a înregistrat 352 de absenţi. Din cei 7.618 elevi înscrişi în clasa a VIII-a din şcolile judeţului, 7.265 au susţinut ieri testarea.

Elevii de clasa a VIII-a au dat marţi simulare la proba de matematică pentru examenul de evaluare naţională.

Elevii au avut de rezolvat trei subiecte, cu niveluri diferite de dificultate, într-un interval de două ore. La primul subiect, cotat cu 30 de puncte, aceştia au primit şase exerciţii cu nivel mai scăzut de dificultate (fracții, intervale, calcularea ariei unui cub, calculul diametrului unui cerc etc). Rezolvarea celor cinci cerinţe ale subiectului cu numărul 2 asigura elevilor alte 30 de puncte, la fel şi cel de-al treilea subiect, care conținea două subpuncte cu mai multe probleme de geometrie.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei spun că „subiectele pentru simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Corectarea lucrărilor va fi făcută de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin evaluarea, unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional”.

 

Urmează simulările liceenilor

Rezultatele acestor simulări vor fi publicate la data de 4 martie, după care va veni rândul liceenilor din clasele a XI-a şi a XII-a să fie evaluaţi.

În cazul elevilor de clasa a XI-a, disciplinele la care se organizează testare sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă (unde este cazul), matematică sau istorie (în funţie de profilul clasei).

Disciplinele la care se organizează simulări la clasa a XII-a sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă, matematică sau istorie (în funcţie de profilul clasei) şi fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie (proba la alegere a profilului şi specializării). Liceenii vor susţine simulările în perioada 7-10 martie.

Conform Ministerului Educaţiei, obiectivele simulării examenelor naţionale sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluărilor pe care le vor susţine la finalul claselor a VIII-a şi a XII-a, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum şi optimizarea actului educaţional. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elev eliminat pentru fraudă de la cea de-a doua probă a simulării evaluării naţionale.
 Vizualizări articol: 4026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.3 din 3 voturi
Elev eliminat pentru fraudă de la cea de-a doua probă a simulării evaluării naţionale1.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Napolitană de casă cu zahăr ars și nuci Este cea mai cunoscută și mai populară rețetă de napolitană pregătită în casă în țara noastră. Foarte gustoasă, puțin costisitoare și fără ingrediente complicate, această napolitană se taie frumos și poate constitui un desert de sine... Citeşte