Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 feb 2016 - Anul XXI, nr. 45 (6158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Vizite

Şcolile din judeţ îşi deschid porţile pentru viitorii elevi şi părinţii lor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unităţile de învăţământ care, în anul şcolar 2016-2017, organizează clase pregătitoare vor pregăti „Ziua porţilor deschise”, punând astfel la dispoziţia celor interesaţi informaţii referitoare la locul de desfăşurare a clasei pregătitoare, la posibilitatea organizării programului „şcoală după şcoală”, la organizarea şi dotarea spaţiului şcolar etc.

Copiii şi părinţii pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ implicat în această activitate.

„Ziua porţilor deschise” va fi organizată în fiecare şcoală, în perioada 24 februarie – 3 martie. Totodată, în acelaşi interval, grădiniţele vor programaîntâlniri pentru informarea şi consilierea părinţilor micuţilor care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2016-2017, în învăţământul primar.

 

Peste 7.000 de elevi în clasa pregătitoare, din toamnă

Inspectoratul Şcolar Suceava a transmis că din toamna acestui an, la nivelul judeţului, vor fi constituite 354 de clase pregătitoare care vor cuprinde 7.050 de elevi.

La Şcoala Gimnazială Nr. 4 din municipiul Suceava vor fi organizate trei clase pregătitoare.

Directoarea unităţii, prof. Petronela Bobric, a precizat că a programat „Ziua porţilor deschise” pentru data de 26 februarie, de la ora 9.00.

„Copiii vin însoţiţi de părinţi. Aceştia din urmă vor să o cunoască pe învăţătoare, să viziteze sălile de clasă unde vor învăţa cei mici, să vadă laboratoarele. Anul trecut, am desfăşurat multe activităţi cu această ocazie, unele în laboratorul de chimie”, a menţionat Petronela Bobric.

O parte dintre părinţii care îşi vor trimite, din toamnă, copiii în clasa pregătitoare au făcut vizite şcolilor chiar şi în afara calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei.

„Au fost şi astfel de cazuri, însă de regulă vin în mod organizat. Pe durata vizitei organizăm pentru cei mici şi părinţi mici programe artistice, surprize, jocuri sau activităţi în curtea şcolii cu cei care deja sunt în clasa pregătitoare. De cealaltă parte, părinţii vor să vadă condiţiile din şcoală, baza didactică, performanţele”, a povestit Carmen Sima, directoarea Şcolii Gimnaziale Nr. 8 Suceava. Aceasta a mai precizat că părinţii sunt interesaţi în mod deosebit de programele „şcoală după şcoală”, de activităţile din vacanţa de vară şi de proiectele extracurriculare.

 

Calendarul înscrierii în învăţământul primar

În perioada 29 februarie – 18 martie, părinţii vor completa, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, o cerere-tip de înscriere. Validarea cererilor se face zilnic, în intervalul orar 8,00-18,00 (luni-vineri), respectiv 9,00-13,00 (sâmbăta). Este singurul drum pe care părinţii vor trebui să-l facă la şcoala vizată. Următoarea etapă, pe 21 martie, constă în procesarea de către comisia naţională a cererilor şi repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat acest lucru. Între 22 şi 24 martie, este programată procesarea cererilor părinţilor care solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere. Admiterea sau respingerea cererilor acestora se face în funcţie de criteriile de departajare ale fiecărei şcoli.

Pe 25 şi 26 martie vor fi afişaţi în unităţile de învăţământ şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Suceava candidaţii înmatriculaţi, numărul de locuri rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcolile din judeţ îşi deschid porţile pentru viitorii elevi şi părinţii lor.
 Vizualizări articol: 2304 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şcolile din judeţ îşi deschid porţile pentru viitorii elevi şi părinţii lor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Napolitană de casă cu zahăr ars și nuci Este cea mai cunoscută și mai populară rețetă de napolitană pregătită în casă în țara noastră. Foarte gustoasă, puțin costisitoare și fără ingrediente complicate, această napolitană se taie frumos și poate constitui un desert de sine... Citeşte