Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 feb 2016 - Anul XXI, nr. 45 (6158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Primăriile sucevene vor primi peste 1,6 milioane de lei pentru drepturile financiare ale copiilor cu cerinţe educaţionale speciale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava va aproba în şedinţa de săptămâna aceasta alocarea unei sume de 1,6 milioane de lei pentru acordarea drepturilor financiare aferente copiilor, elevilor şi tinerilor cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământ. Fondurilor vor fi alocate către 73 de primării, în baza solicitărilor acestora. Potrivit prevederilor legale, acest sprijin financiar se acordă pentru hrană, îmbrăcăminte, încălţăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite sau manuale, jucării, pentru transport şi materiale cultural-sportive.

Copiii cu vârsta de până la patru ani vor primi o alocaţie zilnică pentru hrană de 12 lei, în timp ce pentru cei cu vârste de la trei până la 26 de ani, suma zilnică alocată este de 16,6 lei. Sprijinul financiar anual pentru îmbrăcăminte, rechizite şi celelalte destinaţii variază de la 366 la 844 de lei, în funcţie de vârstă. În total, de aceste sume vor beneficia 687 de copii cu cerinţe educaţionale speciale. Cele mai mari sume vor fi alocate primăriilor din Suceava – 372.545 de lei, Fălticeni – 142.726 de lei şi Vama – 103.363 de lei.

„Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava a transmis Consiliului Judeţean Suceava situaţia privind numărul de certificate de orientare şcolară, pe grupe de vârstă, emise pentru copii cu cerinţe educaţionale speciale din judeţ. Având în vedere că s-a constatat că nu toţi copiii care au primit astfel de certificate frecventează formele de învăţământ pentru care au fost emise s-a solicitat primăriilor să identifice la unităţile şcolare copii cu cerinţe educaţionale speciale care frecventează cursurile”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor.

El a adăugat că în baza acestor situaţii prezentate de primării au fost stabilite sumele necesare pentru copii cu cerinţe educaţionale speciale. Nechifor a mai spus că la fundamentarea alocaţiei de hrană s-a avut în vedere numărul de zile de şcoală pentru anul 2016, respectiv 108 zile. Plata efectivă a alocaţiei de hrană se va face de primării, prin unităţile şcolare, în funcţie de prezenţa la cursuri a copiilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăriile sucevene vor primi peste 1,6 milioane de lei pentru drepturile financiare ale copiilor cu cerinţe educaţionale speciale.
 Vizualizări articol: 2299 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăriile sucevene vor primi peste 1,6 milioane de lei pentru drepturile financiare ale copiilor cu cerinţe educaţionale speciale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Napolitană de casă cu zahăr ars și nuci Este cea mai cunoscută și mai populară rețetă de napolitană pregătită în casă în țara noastră. Foarte gustoasă, puțin costisitoare și fără ingrediente complicate, această napolitană se taie frumos și poate constitui un desert de sine... Citeşte