Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 ian 2016 - Anul XXI, nr. 10 (6123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă.... Perioada 14 – 20 ianuarie

Vineri, 15  ianuarie

Lansare de carte la Librăria Cărtureşti Suceava

De la ora 18:30, în Librăria Cărtureşti Suceava din Iulius Mall va fi lansată cartea „Credinţa Creştină - Întrebări şi răspunsuri”, scrisă de prof. univ. dr. Dănuţ Jemna. Prof. univ. dr. Danut Jemna este specialist în statistică, disciplină pe care o predă la Universitatea din Iaşi, dar deţine şi un doctorat în patristică, obţinut la Universitatea din Cluj, sub îndrumarea pr. prof. Stelian Tofana, cu o teză legată de conceptul de incoruptibilitate la Sf. Irineu. Evenimentul va fi moderat de Margareta Lupaşcu.
Invitaţi: Ioan Bădeliţă - dr. în ştiinţele educaţiei, Tiberiu Ciubotari - autor de carte
Dănuţ Mănăstireanu - dr. în teologie. „<Credinţa Creştină - Întrebări şi răspunsuri> este un soi de catehism contemporan. Interogaţiile sunt cele ale omului (post)modern, dar răspunsurile oferite de autor reflectă profunzimea revelaţiei lui Dumnezeu, în creaţie, în scripturi, şi, în mod suprem, în persoana lui Isus Cristos. Acestea din urmă însă nu reflectaă sensibilităţile paradigmei contemporane, ci mai degrabă înţelepciunea <credinţei dată sfinţilor odată pentru totdeauna> şi prezenţa activă a Duhului în istoria Bisericii. Această lucrare se adresează mai ales celor tineri, fie aceştia credincioşi, ori nu, aflaţi ca pelerini în căutarea Adevărului celui de dincolo de timp.”, informează organizatorii evenimentului.

 

Miercuri, 20  ianuarie

Prima întâlnire cu scriitorul şi jurnalistul Matei Vişniec, pe scena teatrului care îi poartă numele din Suceava

La ora 17.00, Teatrul Municipal “Matei Vişniec” din Suceava, Primăria şi Consiliul Local Suceava, în parteneriat cu TVR Iaşi, vă invită la prima întâlnire cu scriitorul şi jurnalistul Matei Vişniec, pe scena teatrului care îi poartă numele. La Suceava, distinsul dramaturg bucovinean va susţine o conferinţă-lectură intitulată Teatru şi jurnalism, TVR Iaşi va prezenta filmul documentar “Matei Vișniec, rege la Avignon”, realizator - Andreea Ştiliuc, imagine - Relu Tabără, montaj - Dragoș Brehnescu, iar în final va avea loc o dezbatere cu echipa care a realizat filmul şi cu doamna Carmen Olaru, director al TVR Iaşi. După ce deschide seria de conferinţe ale anului 2016 la Teatrul Naţional Bucureşti, duminică, 17 ianuarie, ora 11.00, la Sala Atelier, cu tema „Teatru şi jurnalism”, Matei Vişniec va fi sărbătorit la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, pe 18 ianuarie, şi la TVR Iaşi, pe 19 ianuarie. Managerul Teatrului Municipal “Matei Vişniec” Suceava, Carmen Veronica Steiciuc, a spus că va fi „o triplă sărbătoare, așadar, pentru Suceava: primul eveniment oficial al Teatrului Municipal Matei Vișniec, cu participarea extraordinară a binecunoscutului dramaturg bucovinean, care împlinește în această lună 60 de ani, și care ne va povesti ce rol au jucat teatrul și jurnalismul în viaţa lui, precum și prezentarea, în premieră la Suceava, a filmului Matei Vișniec, rege la Avignon, Producţie TVR Iași 2015”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă.... Perioada 14 – 20 ianuarie.
 Vizualizări articol: 1612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Unde fugim de-acasă.... Perioada 14 – 20 ianuarie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bulz Bulzul este mâncarea cea mai solicitată de turiștii care vizitează stânele turistice. Boțul de mămăligă umplut cu brânză se face în multe variante, I se pot adăuga fel de fel de ”îmbunătățiri”, dar cea mai... Citeşte