Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 ian 2016 - Anul XXI, nr. 10 (6123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pedeapsă nouă

Un minor condamnat pentru ultraj faţă de doi poliţişti, obligat de judecători să stea în weekend acasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi fraţi din municipiul Rădăuţi trimişi în judecată pentru mai multe infracţiuni, printre care şi cea de „ultraj”, sub acuzaţii foarte grave, legate de agresarea a doi poliţişti, şi-au aflat ieri pedepsele stabilite de magistraţii de la Judecătoria Rădăuţi. Unul dintre fraţi, considerat principalul agresor, a primit o pedeapsă de un an şi două luni de închisoare, în timp ce celălalt, care la data comiterii faptelor avea 16 ani, a primit o condamnare rar întâlnită până acum, prevăzută de Noul Cod Penal: măsura educativă a consemnării la domiciliu, la sfârşit de săptămână. Fratele mai mare ar urma să plătească şi daune morale de 20.000 de lei. Având în vedere faptele foarte grave imputate celor doi se poate spune că hotărârea Judecătoriei Rădăuţi este una destul de blândă, cu precizarea că sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţa superioară.

 

Scene incredibile: un poliţist trântit la pământ, altul fugărit pe ogor cu tractorul

Pe 27 noiembrie 2014, un echipaj al Poliţiei Rutiere de la Rădăuţi a observat în trafic, pe Calea Cernăuţi din localitate, o autoutilitară Ford Tranzit, ale cărei numere provizorii erau expirate. Poliţiştii au pus în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, însă şoferul autoutilitarei a apăsat pedala de accelerație, încercând să-i lase în urmă pe agenţii de la Circulaţie. După o urmărire de aproape trei kilometri, o bună parte pe căile de acces aferente terenurilor agricole dintre localitățile Rădăuţi şi Măneuţi, şoferul autoutilitarei a oprit pe ogor, după ce i s-a spart baia de ulei la maşină, şi a luat-o la fugă pe jos. Fugarul avea să fie identificat ulterior în persoana lui Abel Ilică, minorul în vârstă de 16 ani.

Conform anchetei derulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, când poliţiştii au încercat să-l imobilizeze pe minor, a apărut fratele acestuia, Iosif Ilică, în vârstă de 28 de ani, care se afla la arat cu tractorul pe un teren agricol din apropiere. Fratele mai mare, a rezultat din ancheta procurorilor, l-a tras de geacă pe unul dintre poliţişti, a încercat să-l lovească cu pumnul, l-a împins şi au căzut amândoi. În urmă căzăturii, agentul respectiv a suferit leziuni, fiind diagnosticat cu ruptură de tendon extensor articular drept, excoriaţii gamba stângă, care au necesitat 50-55 de zile de îngrijiri medicale. Scandalul nu s-a terminat nici pe departe aici. 

Cei doi fraţi au fugit la tractor şi au încercat să dispară, la volan fiind Iosif Ilică.

Trei autospeciale de poliţie (două venite în ajutorul primului echipaj) au pornit, pe terenul agricol, în urmărirea tractorului, iar pentru că fugarii refuzau în continuare să oprească, agenţii au tras un foc de armă în plan vertical şi apoi alte trei înspre anvelopele utilajului.

Un poliţist a coborât din maşină şi împreună cu un martor a încercat să-l determine pe şoferul tractorului să oprească, însă acesta a încercat în mai multe rânduri să-i lovească cu tractorul pe agentul de poliţie şi pe martor.  Cei doi fraţi au fost imobilizaţi abia după aproximativ 30 de minute.

În timpul urmăririi, au fost avariate cauciucul şi janta roţii din stânga spate a uneia dintre autospecialele de poliţie.

 

Daune pentru cei doi poliţişti

Judecătoria Rădăuţi a stabilit ca Iosif Ilică, identificat ca principal agresor, atât în cazul poliţistului trântit la pământ, cât şi în cazul urmăririi celuilalt cu tractorul, să fie condamnat la un an şi două luni de închisoare. Acelaşi Iosif Ilică a fost obligat prin decizia instanţei de judecată să achite daune morale de 15.000 de lei unui poliţist şi de 5.000 de lei celui de-al doilea.

În ceea ce-l priveşte pe Abel Ilică, magistraţii au considerat că acesta, minor fiind, nu trebuie să ajungă după gratii nici o zi şi merită o şansă de a se reabilita. În aceste condiţii, faţă de el s-a dispus o măsură mai mult simbolică. Judecătoria Rădăuţi a luat faţă de minor măsura educativă a consemnării la domiciliu la sfârşit de săptămână, pe o perioadă de opt săptămâni. Cu alte cuvinte, minorul este obligat să stea acasă în weekend, teoretic aplicarea acestei măsuri urmând a fi supravegheată de organele judiciare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un minor condamnat pentru ultraj faţă de doi poliţişti, obligat de judecători să stea în weekend acasă.
 Vizualizări articol: 3773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Un minor condamnat pentru ultraj faţă de doi poliţişti, obligat de judecători să stea în weekend acasă3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Apastnosti trimis de
(15 ian 2016, 01:43:51
Vnimanie!
Prativnic paslujivaet!
chatterboxdont tell anyone
-----
Ia certovschi zadnițu vaș materi, durachi!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bulz Bulzul este mâncarea cea mai solicitată de turiștii care vizitează stânele turistice. Boțul de mămăligă umplut cu brânză se face în multe variante, I se pot adăuga fel de fel de ”îmbunătățiri”, dar cea mai... Citeşte