Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 ian 2016 - Anul XXI, nr. 10 (6123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În 2015

CJ Suceava a acordat finanţări de 337.000 de lei unităţilor de cult

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava a acordat anul trecut finanţări nerambursabile în valoare de 500.000 de lei. Potrivit unui raport publicat ieri, din această sumă, cele mai multe fonduri au fost alocate pentru programele unităţilor de cult, aparţinând cultelor religioase recunoscute în România. Astfel, bisericile din judeţul Suceava au primit o sumă de 337.00 de lei, fiind finanţate 80 de proiecte depuse de biserici şi de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. Din fondurile neramburasbile alocate bisericilor de administraţia judeţeană au fost efectuate în principal lucrări de reparaţii, reabilitare sau de construcţie a unor lăcaşe de cult. Sumele alocate pentru proiectele depuse de unităţile de cult au variat de la 2.000 la 35.000 de lei. Proiectul cu cea mai mare valoare, de 35.000 de lei, a fost depus de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, pentru lucrări de restaurare şi consolidare de la turnul clopotniţă de la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava.

Tot anul trecut, Consiliul Judeţean Suceava a alocat o sumă de 50.000 de lei pentru şase proiecte în domeniul asistenţei sociale, cele mai multe fonduri fiind aprobate pentru un proiect depus de Asociaţia „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, pentru îngrijirea bătrânilor neajutoraţi (18.000 de lei), şi un proiect al Asociaţiei „Lumină Lină” Suceava, banii fiind destinaţi centrului social de noapte pentru persoanele fără adăpost „Sfânta Vineri”. O altă sumă de 5.000 de lei a fost aprobată pentru un proiect depus de Asociaţia de Sprijin a Persoanelor cu Autism din Suceava. Din raportul publicat de Consiliul Judeţean mai reiese că o altă sumă de 50.000 de lei a fost folosită pentru finanţarea a 10 proiecte, programe şi acţiuni în domeniul cultural. Din această sumă au fost finanţate activităţi precum Concursul de creativitate software „Linfo@sv”, festivalul „Folkever” sau Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret „Gr. V. Birlic”.

Nu în ultimul rând, pe parcursul anului trecut, Consiliul Judeţean a alocat 60.000 de lei pentru 10 proiecte depuse în domeniul sportului. Cea mai mare sumă, de 28.000 de lei, a fost aprobată pentru proiectul depus de Asociaţia Judeţeană de Volei Suceava. Au mai primit finanţări şi sportivul Cristian Prâsneac, pentru a participa la Cupa Mondială de Alergare Montană, precum şi asociaţii şi cluburi de nataţie, lupte sau fotbal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava a acordat finanţări de 337.000 de lei unităţilor de cult.
 Vizualizări articol: 1543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
CJ Suceava a acordat finanţări de 337.000 de lei unităţilor de cult5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bulz Bulzul este mâncarea cea mai solicitată de turiștii care vizitează stânele turistice. Boțul de mămăligă umplut cu brânză se face în multe variante, I se pot adăuga fel de fel de ”îmbunătățiri”, dar cea mai... Citeşte