Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 ian 2016 - Anul XXI, nr. 10 (6123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După gratii

El este individul care a încercat să violeze de două ori aceeaşi femeie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tribunalul Suceava a judecat ieri contestaţia împotriva măsurii arestării preventive înaintată de inculpatul Marian Dumitru Morţun, de 22 de ani, din satul Nisipitu, comuna Ulma, care a încercat să violeze a doua oară o bătrână de 87 de ani. La orele 9 ale dimineţii Marian Dumitru Morţun a coborât din duba care îl aducea de la arest şi a traversat zâmbitor holurile Palatului de Justiţie spre sala de judecată a Tribunalului Suceava. În faţa judecătorilor, avocatul său a prezentat motivele pentru care solicită ridicarea măsurii arestării preventive pentru clientul său.

Tânărul de 22 de ani din comuna Ulma a fost arestat preventiv la finele săptămânii trecute după ce în noaptea de miercuri spre joi a săptămânii trecute a spart geamul locuinţei unei bătrâne de 87 de ani din satul Măgura, a intrat în casă şi s-a năpustit asupra ei. Individul a încercat să întreţină relaţii sexuale cu bătrâna, însă nu a reuşit, renunţând în cele din urmă. În încercarea acestuia de a o viola, el i-a provocat bătrânei mai multe leziuni, care necesită 14-16 zile de îngrijiri medicale.  Bătrâna l-a recunoscut pe atacator ca fiind acelaşi tânăr care, în vara anului 2013, a intrat peste ea în casă şi a încercat să o violeze. Poliţiştilor le-a luat puţin timp să ajungă din nou la Marian Dumitru Morţun, de 22 de ani, din satul Nisipitu, care şi-a recunoscut fapta, dând vina pe consumul de alcool din ziua de Bobotează. El le-a mai declarat poliţiştilor că de astă dată, a vrut să ducă până la capăt ceea ce încercase să facă în vara anului 2013.

În urmă cu doi ani şi jumătate Marian Dumitru Morţun a fost judecat şi condamnat pentru „tentativă de viol”, „violare de domiciliu” şi „lovire sau alte violenţe”, după ce, pe 15 iulie 2013, a intrat în casă peste aceeaşi bătrână. El a fost arestat preventiv pe 16 iulie 2013, la o zi după ce a pătruns în casa bătrânei. Judecătoria Rădăuţi i-a aplicat atunci o pedeapsă de 2 ani de închisoare. La instanţa de recurs, Curtea de Apel Suceava i-a mărit pedeapsa la 3 ani de închisoare cu executare. Această sentinţă a rămas definitivă în data de 29 ianuarie 2014, iar pedeapsa de 3 ani a fost calculată din ziua arestării preventive, adică din 16 iulie 2013. În mod normal, dacă ar fi executat întreaga pedeapsă, acesta trebuia să rămână după gratii până pe 16 iulie 2016, însă Marian Dumitru Morţun, după ce a executat două treimi din pedeapsă,  a  solicitat eliberare condiţionată. Cu 318 zile mai devreme decât trebuia, tânărul s-a  întors în libertate la  data de 1 septembrie 2015, iar pe 6 ianuarie 2016 şi-a pus în minte să ducă la capăt ce nu a putut face în vara anului 2013.  Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a început urmărirea penală faţă de suspect sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tentativă la infracțiunea de viol” și „lovire sau alte violențe”. Luând în considerare antecedentele sale, arestarea lui Marian Dumitru Morţun a fost practic o formalitate în faţa judecătorilor de la Judecătoria Rădăuţi, la sfârşitul săptămânii trecute. În urma şedinţei de ieri de la Tribunalul Suceava, instanţa a respins ca fiind nefondată contestaţia formulată de inculpatul Marian Dumitru Morţun, care a rămas încarcerat în stare de arest preventiv. De această dată inculpatul nu va mai scăpa cu siguranţă atât de uşor, după ce a recidivat. Pe lângă faptul că Marian Dumitru Morţun va primi o condamnare în stare de recidivă, acesta va executa şi restul de pedeapsă rămas de la prima condamnare definitivă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului El este individul care a încercat să violeze de două ori aceeaşi femeie.
 Vizualizări articol: 6734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
El este individul care a încercat să violeze de două ori aceeaşi femeie4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Frumusel trimis de
(14 ian 2016, 12:31:19
Baiat frumusel as zice.
Alte matuse pun acatiste la biserica sa fie vizitate de asa tinereihappy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bulz Bulzul este mâncarea cea mai solicitată de turiștii care vizitează stânele turistice. Boțul de mămăligă umplut cu brânză se face în multe variante, I se pot adăuga fel de fel de ”îmbunătățiri”, dar cea mai... Citeşte