Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 ian 2016 - Anul XXI, nr. 10 (6123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie de Consiliu Local

Căldură mai ieftină pentru suceveni, chiar de luna aceasta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care beneficiază de căldură în sistem centralizat plătesc un preţ cu aproape 6 lei mai mic pentru fiecare gigacalorie consumată, începând chiar de luna aceasta.

Decizia a fost luată ieri, într-o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, prin actualizarea preţurilor de referinţă ale energiei termice destinate agenţilor economici şi populaţiei, precum şi a preţului de facturare către populaţie, ca urmare a scăderii TVA de la 24% la 20%, începând cu 1 ianuarie 2016.

Conform proiectului de hotărâre iniţiat de primarul Ion Lungu, noul preţ de facturare a energiei termice către populaţie este de 179.5 lei/gigacalorie, inclusiv TVA.

Până acum, conform unei decizii de Consiliu Local din 2010, sucevenii plăteau gigacaloria la un preţ de 185,48 lei.

Practic, reducerea de preţ este de 5,98 lei/gigacalorie, ceea ce, la un consum normal al unei familii într-o lună de iarnă, precum ianuarie, însemnă o economie de 10-15 lei la factura de încălzire a locuinţei, în funcţie de mărimea acesteia, condiţiile de izolare termică a blocului, structura pereţilor şi sursele de încălzire din imobil.

Conform aceluiaşi proiect de hotărâre, preţul pentru energia termică destinată agenţilor economici este de 298 lei/gigacalorie, exclusiv TVA, în vreme ce preţul real al energiei termice destinate populaţiei este de 355,2 lei/gigacalorie (298 lei plus TVA). Diferenţa de preţ, până la tariful de facturare către populaţie, este suportată de municipalitate, prin subvenţia acordată producătorului de energie termică, pentru fiecare gigacalorie consumată de suceveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căldură mai ieftină pentru suceveni, chiar de luna aceasta.
 Vizualizări articol: 1695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Căldură mai ieftină pentru suceveni, chiar de luna aceasta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(14 ian 2016, 11:12:17
Pretul unitar al gigacaloriei va fi acelasi,dar utilizatorii vor plati mai putin doar datorita scaderii TVA-ului, nu are primarul nici un merit. Aceeasi situatie este la toate produsele supuse scaderii TVA; pretul final scade cu 3.3%. Dar primarul vrea sa castige din nou alegerile pe baza termoficarii pe care a distrus-o in Suceava impreuna cu sleahta de la Termica, creind un monopol al firmei bucurestene Adrem Invest, actionar majoritar la Bioenergy si Thermonet producatorul , respectiv distribuitorul de energie termica in locul Termica, producator, transportator si distribuitor impins in faliment de catre primar si sleahta care au condus si consiliat la Termica in ultimii 10 ani.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bulz Bulzul este mâncarea cea mai solicitată de turiștii care vizitează stânele turistice. Boțul de mămăligă umplut cu brânză se face în multe variante, I se pot adăuga fel de fel de ”îmbunătățiri”, dar cea mai... Citeşte