Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 ian 2016 - Anul XXI, nr. 10 (6123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Alina MIHAESCU

Alina MIHĂESCU


Să le facem viaţa amară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca angajator nu e foarte uşor să dai oameni afară. Concedierile se fac în anumite condiţii, destul de dificil de demonstrat aşa că, cel mai adesea, se preferă metoda „să-i facem angajatului viaţa amară aşa încât să plece singur”. Să reţinem chestiunea, ca la jocul de mim, şi să trecem la următoarea problemă. Un mandat de europarlamentar este extrem de bine venit la casa omului, date fiind beneficiile imediate, dar şi pe termen lung pentru ce-i ce-l obţin. Pe scurt, să ne reamintim că europarlamentarii beneficiază, pe lângă salariul de peste 6.000 de euro, de mai multe indemnizaţii (pentru cheltuieli generale, indemnizaţii de şedere, indemnizaţii anuale de călătorie), de rambursarea cheltuielilor de deplasare, precum şi de circa 20.000 de euro lunar pentru angajarea asistenţilor. Unde mai pui că, la bătrâneţe, primeşte în fiecare lună peste 4.000 de euro pensie. Propun să ne oprim cu înşiruirea beneficiilor, nu de alta, dar e suficientă grija zilei de astăzi şi n-are rost să ne enervăm iar cu nedreptăţile vieţii. În atare condiţii, avem totuşi pretenţia, noi, angajatorii domnilor eurodeputaţi, ca cei 32 de privilegiaţi să meargă măcar la serviciu şi să-şi facă treaba cât pot ei de bine. Să dea adică dovadă de bune intenţii. Deşi nu te face neapărat competitiv, prezenţa este un minim indicator de performanţă, fără de care nu se poate. La final de an, site-ul VoteWatch.eu face publică prezenţa la vot a eurodeputaţilor, aşa că aflăm că dintre ai noştri, europarlamentarul Adina Vălean are cea mai scăzută prezenţă la voturile din plenul Parlamentului European în 2015 – 62,02%. Cu alte cuvinte, din 12 luni ale anului, doamna Vălean a muncit doar vreo 7 şi ceva. Mă întreb retoric: în ce companie sau în ce alt domeniu decât politica ar putea munci un om care să vină la serviciu doar în proporţie de 60% fără să fie sancţionat sau chiar concediat? După merituoasa liberală Adina Vălean urmează social-democratul Dan Nica. El are prezenţă de 64,39% şi este urmat de independentul, s-avem pardon, mult doritul şi apreciatul Mircea Diaconu, cu o prezenţă de 69,72%. Apropo de succesul actorului, se scria imediat după alegerile europarlamentare din 2014 că Mircea Diaconu a fost votat cât pentru două mandate de europarlamentar. Iată, răsplata e pe măsură. Dar pentru că români suntem şi ne interesează şi capra vecinului, de menţionat sunt ocupanţii topului din toate ţările membre. Locul al treilea îl ocupă eurodeputatul bulgar Nikolay Barekov, prezent la 36,72% din voturi. Locul al doilea îi revine faimosului Jean-Marie Le Pen, fondatorul şi preşedintele onorific al Frontului Naţional Francez, cu prezenţă 33,54%. Iar aurul revine inegalabilului europarlamentar irlandez Brian Crowley, care a avut în 2015 prezenţă zero la vot. Deci, se poate!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Să le facem viaţa amară.
 Vizualizări articol: 1835 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Să le facem viaţa amară5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bulz Bulzul este mâncarea cea mai solicitată de turiștii care vizitează stânele turistice. Boțul de mămăligă umplut cu brânză se face în multe variante, I se pot adăuga fel de fel de ”îmbunătățiri”, dar cea mai... Citeşte