Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 ian 2016 - Anul XXI, nr. 7 (6120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tensiuni

Contre între PNL şi PSD în CJ pe marginea contribuţiei primăriilor la Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Plata contribuţiei primăriilor la Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) a reprezentat subiect de dispută între PNL şi PSD în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean, mai ales că administraţia judeţeană a deschis procese în cazul a 47 de unităţi administrativ teritoriale rău platnice. Liberalii, prin vocea liderului de grup, Vasile Ilie, au propus ca cele 47 de primării cu datorii la SMID să primească bani la echilibrarea bugetelor locale pentru achitarea ratei pe anul trecut, astfel încât Consiliul Judeţean să renunţe la procese. "Noi dorim ca cele 47 de localităţi cu datorii la SMID să primească bani într-o rubrică specială pentru plata ratei pentru 2015, astfel ca noi să scutim Consiliul Judeţean de 47 de procese cu aceste primării. Gândesc că e normal ca noi, Consiliul Judeţean, să ne îndreptăm cu procese împotriva a jumătate din localităţi. De acea propun să dăm o rată pentru un an, să nu blocăm lucrurile pentru că SMID este proiectul numărul unu al judeţului", a declarat Vasile Ilie.

 

Nechifor: "Dacă noi dăm bani anual şi sunt unii care nu au plătit vreodată, îmi pare foarte rău. Ori suntem luaţi... ori nu am înţeles eu cum funcţionează lucrurile"

În replică, preşedintele PSD al Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a ţinut să aducă aminte că primăriile au primit la echilibrarea bugetelor locale sprijin financiar din 2011 până anul trecut pentru plata contribuţiei la SMID, însă multe nu au achitat nici un leu. "Din 2011, prin hotărâre de consiliu judeţean s-au alocat bani pentru localităţi exact pentru acest lucru. Dacă noi dăm bani anual şi sunt unii care nu au plătit vreodată, îmi pare foarte rău. Ori suntem luaţi... ori nu am înţeles eu cum funcţionează lucrurile", a spus Nechifor.

El a subliniat că din acest an lucrurile sunt mai stricte la repartizarea fondurilor de echilibrare comparativ cu anii anteriori. "Legea bugetului de stat are prevederi explicite la formula prin care noi putem echilibra bugetele localităţilor, şi anume sunt patru tipuri de ajutor financiar de echilibrare. În primul rând e vorba de ratele de capital, adică împrumuturile care sunt angajate de primării care au scadenţă de plată în acest an. Apoi e vorba de arierate, adică de datorii neachitate cu termen de plată mai mare de 90 de zile. Al treilea tip de ajutor financiar pe care-l dăm noi la echilibrarea bugetelor îl reprezintă cofinanţarea proiectelor de dezvoltare locală, iar al patrulea înseamnă cofinanţarea proiectelor europene. Faţă de alţi ani, când era permisă introducerea unor criterii, anul acesta nu mai avem posibilitatea", a explicat şeful administraţiei judeţene.

Nu în ultimul rând, a arătat Cătălin Nechifor, sprijinirea financiară a celor 47 de primării rău platnice ar deranja restul primăriilor care şi-au achitat contribuţiile la SMID. "Ce va face Consiliul Judeţean, inclusiv noi ca persoane fizice, în momentul în care restul de 67 de primării care au plătit până acum ratele la SMID se vor îndrepta cu procese împotriva noastră? Ne propuneţi să scăpăm de 47 de procese şi în schimb să ne alegem cu 67 de procese?", s-a întrebat retoric preşedintele Consiliului Judeţean. Amendamentul liberalilor propus de Vasile Ilie a căzut în final la vot.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contre între PNL şi PSD în CJ pe marginea contribuţiei primăriilor la Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor.
 Vizualizări articol: 1751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Contre între PNL şi PSD în CJ pe marginea contribuţiei primăriilor la Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi gratinați ( rețetă franceză autentică) Cartofii gratinați sau franțuzești, denumire sub care pot fi regăsiți în restaurante, se pregătesc pe la noi adesea și acasă, dar după cu totul alte rețete decât cea originală. Acasă la el, în bucătăriile din Franța, acest fel de... Citeşte