Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 ian 2016 - Anul XXI, nr. 7 (6120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comparativ cu 2015

Consiliul Judeţean Suceava va avea un buget mai mic anul acesta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava îşi propune anul acesta realizarea unor venituri cu 34% mai mici decât cele înregistrate la finalul anului 2015. Potrivit proiectului de buget al Consiliului Judeţean Suceava supus dezbaterii publice, propunerile de venituri pentru anul 2016 sunt de 267.860.881 de lei, în condiţiile în care potrivit execuţiei bugetare de la sfârşitul anului trecut veniturile din 2015 au fost de 406.283.099 de lei. Practic, conform proiectului de buget prezentat la începutul anului, administraţia judeţeană va avea doar 66% din bugetul anului trecut.

Cele mai mari venituri prognozate a se înregistra provin din sumele defalcate din TVA, respectiv puţin peste 151 de milioane de lei. Administraţia judeţeană îşi propune să realizeze anul acesta venituri proprii de aproape 62,2 milioane, cu peste 4,5 milioane de lei mai mici decât cele din anul 2015. Dintre veniturile proprii, cele mai mari sume vor proveni din cote defalcate din impozitul pe venit, 42 de milioane de lei, şi din sumele care vor fi alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, în sumă de 18,09 milioane de lei. Consiliul Judeţean Suceava se va mai baza anul acesta pe o sumă de 18,76 de milioane de lei, reprezentând subvenţii de la bugetul de stat, dar şi pe o altă sumă de 28,718 milioane de lei pe care o va primi de la Uniunea Europeană.

 

Asistenţa socială va primi cei mai mulţi bani

Aceeaşi sumă propusă pentru venituri este trecută şi la capitolul cheltuieli, şi acestea înregistrând o scădere semnificativă comparativ cu anul trecut. Cea mai mare sumă pe care administraţia judeţeană o va cheltui anul acesta va fi pentru asistenţa socială. Astfel, potrivit proiectului de buget, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava ar urma să primească 69 de milioane de lei. Pe locul al doilea la cheltuieli se va situa învăţământul, Consiliul Judeţean urmând să aloce acestui domeniu 62,753 de milioane de lei. Din această sumă, pentru Programul Guvernamental „Laptele şi Cornul” va fi alocată suma de 17,94 de milioane de lei, în timp ce învăţământul special şi centrul judeţean de resurse şi asistenţă educaţională vor primi nu mai puţin de 43,113 milioane de lei.

În proiectul de buget al Consiliului Judeţean se mai precizează că Sănătatea va primi 2,196 de milioane de lei, în condiţiile în care anul trecut suma alocată a fost de 6,579 de milioane de lei. Cea mai mare diminuare se înregistrează la sumele pe care CJ Suceava le va aloca Spitalului Judeţean, de la 6,446 de milioane de lei, în 2015, la 2 milioane de lei, în cursul anului 2016.

O diminuarea a sumelor se înregistrează şi la capitolul Cultură, recreere şi religie. Suma prognozată pentru anul acesta este de 33,36 de milioane de lei, în condiţiile în care suma de anul trecut a fost de 46,749 de milioane de lei. Cea mai mare sumă din cadrul acestui capitol bugetar va fi destinată „contribuţiei la finanţarea personalului neclerical”, de aproape 9,5 milioane de lei. Dintre instituţiile de cultură din subordinea CJ Suceava cea mai mare sumă o va primi Muzeul Bucovinei, 7 milioane de lei, în creştere faţă de anul trecut, în timp ce Centrul Cultural Bucovina va dispune de un buget de 6,5 milioane de lei, iar Biblioteca Judeţeană „I.G. Sbiera” va primi 2,5 milioane de lei. Consiliul Judeţean îşi propune să aloce pentru sport 100.000 de lei, aceleaşi fonduri urmând să fie destinate şi acţiunilor culturale. Pentru susţinerea culturii şi cultelor va fi alocată suma de 700.000 de lei.

 

Pentru lucrările de drumuri şi poduri va fi alocată suma de 30 de milioane de lei

Din proiectul de buget se mai poate observa că anul acesta vor scădea considerabil şi sumele pentru proiectele cu finanţare nerambursabilă din domeniul protecţiei mediului, de la aproape 65 de milioane de lei, în 2015, la 22,351 de milioane de lei, suma prognozată pentru anul acesta. De precizat că pentru anul acesta Consiliul Judeţean îşi propune să aloce aproape 1,5 milioane de lei pentru amenajarea parcului de agrement de la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Sume mai mici comparativ cu anul trecut vor fi alocate şi la capitolul Transporturi. Astfel, pentru lucrări de drumuri şi poduri, suma pentru anul acesta va fi de 30 de milioane de lei, cu 5 milioane de lei mai mică decât cea din anul 2015. Mai multe fonduri vor fi acordate pentru Aviaţie, banii destinaţi acestui capitol în acest an fiind de 10 milioane de lei.

Nu în ultimul rând Consiliul Judeţean Suceava îşi propune anul acesta să aloce 2 milioane de lei pentru turism, mai mult decât anul trecut, dar şi 220.000 de lei pentru amenajarea punctului de belvedere de tip „skywalk” de pe Piatra Şoimului, din masivul Rarău.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean Suceava va avea un buget mai mic anul acesta.
 Vizualizări articol: 1527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Consiliul Judeţean Suceava va avea un buget mai mic anul acesta1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi gratinați ( rețetă franceză autentică) Cartofii gratinați sau franțuzești, denumire sub care pot fi regăsiți în restaurante, se pregătesc pe la noi adesea și acasă, dar după cu totul alte rețete decât cea originală. Acasă la el, în bucătăriile din Franța, acest fel de... Citeşte