Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 ian 2016 - Anul XXI, nr. 7 (6120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

În 2016, investiţii de 3 milioane de lei în şcolile din Adâncata

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru modernizarea şi reabilitarea celor patru şcoli din comuna suceveană Adâncata în care învaţă peste 500 de elevi vor fi investite în acest an în jur de 3 milioane de lei, a anunţat primarul liberal Viorel Cucu. Aceste investiţii, a spus primarul, vor face ca până în toamnă şcolile din comună să obţină toate autorizaţiile de funcţionare şi să ofere condiţii europene de învăţământ. Lucrările de reabilitare a şcolii cu clasele V-VIII din Adâncata, şcoala veche, cum i se mai spune, şi a şcolii cu clasele I-IV din satul Călugăreni vor fi executate cu bani de la Ministerul Dezvoltării atraşi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Contractele de finanţare pentru aceste două investiţii urmează să fie semnate astăzi, 11 ianuarie. Este vorba de 1,7 milioane de lei pentru şcoala din Adâncata şi 750.000 de lei pentru şcoala din Călugăreni.

Investiţia în reabilitarea şcolii din Adâncata a demarat în 2009, dar nu a fost finalizată din lipsă de fonduri. Primarul Viorel Cucu a declarat că lucrările pot fi reluate rapid, adică luna viitoare cel târziu, întrucât constructorul există şi nu mai trebuie făcută licitaţie. "Luni (n.r. 11 ianuarie) convocăm la primărie constructorul, proiectantul, pentru că cel târziu în luna februarie trebuie să reluăm lucrările. Există toate documentele, avize, autorizaţie de construcţie, deci putem începe imediat. Se poate lucra la interior, la finisaje, la montat gresie şi faianţă", a spus Viorel Cucu.

 

"Şcoala din Adâncata este cea care m-a format ca om şi merită să-i dau totul"

Lucrările de modernizare a şcolii din satul Călugăreni, a menţionat primarul, vor demara cel târziu la începutul lunii aprilie. Între timp primăria va da drumul la licitaţia pentru desemnarea constructorului. "De asemenea, finalizăm modernizarea şcolii cu clasele I-IV din Adâncata, şcoala nouă, cum i se mai spune. Aici mai avem de făcut anveloparea şi de obţinut avizul ISU. În rest totul este gata, inclusiv toaletele modernizate. Cel târziu în luna mai vom finaliza lucrările de modernizare. Suntem în lucru şi cu şcoala cu clasele I-IV din satul Feteşti. Acolo am montat noua centrală termică, am acoperit jumătate din şcoală şi am montat instalaţia sanitară. Mai avem de cheltuit 370.000 de lei pentru restul de lucrări", a explicat primarul.

Viorel Cucu s-a arătat extrem de bucuros că va semna contractele de finanţare pentru modernizarea şcolilor, arătând că Ministerul Dezvoltării nu a ţinut cont de culoarea politică, ci de nevoile comunităţii locale. El a ţinut să precizeze că reabilitarea unităţilor de învăţământ din comună a reprezentat prioritatea zero în acest mandat. "Sunt bucuros pentru că eu cred că am dus la îndeplinire dorinţa mea cea mai mare, aceea de a moderniza şcolile, pentru că şcoala din Adâncata este cea care m-a format ca om şi merită să-i dau totul", a spus primarul. 

Viorel Cucu a mai spus că în acest an vor mai fi implementate două proiecte cu fonduri europene în comuna Adâncata, şi anume asfaltarea a 5 kilometri de drum şi construirea unei noi grădiniţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În 2016, investiţii de 3 milioane de lei în şcolile din Adâncata.
 Vizualizări articol: 1648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În 2016, investiţii de 3 milioane de lei în şcolile din Adâncata0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi gratinați ( rețetă franceză autentică) Cartofii gratinați sau franțuzești, denumire sub care pot fi regăsiți în restaurante, se pregătesc pe la noi adesea și acasă, dar după cu totul alte rețete decât cea originală. Acasă la el, în bucătăriile din Franța, acest fel de... Citeşte