Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 ian 2016 - Anul XXI, nr. 5 (6118)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Repartizare de fonduri

11 comune nu au solicitat CJ Suceava sume pentru echilibrarea bugetelor locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mai puţin de 11 comune sucevene nu au solicitat Consiliului Judeţean sume pentru echilibrarea bugetelor locale pentru anul 2016. Consiliul Judeţean Suceava se va întruni astăzi într-o şedinţă extraordinară în care urmează să repartizeze localităţilor din judeţ sumele alocate din cote defalcate din impozitul pe venit şi Taxa pe Valoarea Adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul acesta. Cu toate acestea, potrivit spuselor şefului administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, 11 comune nu au solicitat nici un ban din sumele care urmează a fi repartizate de CJ Suceava sau nu au răspuns solicitărilor administraţiei judeţene cu privire la necesarul de fonduri, acestea fiind Baia, Bilca, Botoşana, Cârlibaba, Iacobeni, Ilişeşti, Mănăstirea Humorului, Mitocu Dragomirnei, Satu Mare, Slatina şi Vatra Moldoviţei.

De precizat că din bugetul alocat judeţului Suceava pentru anul acesta, Consiliului Judeţean îi revine sarcina de a repartiza o sumă totală de 23,414 milioane de lei. Pe lângă sumele pe care le va împărţi administraţia judeţeană, toate primăriile din judeţ vor primi fonduri repartizate printr-o formulă de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava. Potrivit prevederilor legale, sumele repartizate de Consiliul Judeţean sunt alocate pentru rate de capital, arierate, localităţilor care au proiecte de dezvoltare şi pentru cofinanţări.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a ţinut să precizeze că la repartizarea sumelor pentru anul acesta nu s-a ţinut cont de arieratele raportate de unităţile administrativ-teritoriale din judeţ la data de 30 noiembrie 2015, având în vedere că printr-o Hotărâre de Guvern de la finalul anului trecut au fost repartizate sumele din Fondul de Rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru achitarea integrală a acestora.

 

Municipiul Fălticeni primeşte cele mai mari sume pentru echilibrarea bugetelor locale

Dintre localităţile urbane din judeţul Suceava, cea mai mare sumă ar urma să o primească municipiul Fălticeni, 758.815 lei. Pentru celelalte municipii din judeţ sunt prevăzute următoarele sume: Suceava – 616.979 de lei, Câmpulung Moldovenesc – 663.963 de lei, Rădăuţi şi Vatra Dornei, câte 663.963 de lei fiecare.

La nivelul oraşelor din judeţ, suma cea mai mare pentru echilibrarea bugetelor locale va fi repartizată pentru Vicovu de Sus, respectiv 571.986 de lei, în timp ce pentru Dolhasca este alocată suma de 485.757 de lei, Gura Humorului – 385.156 de lei, Siret – 381.324 de lei, Milişăuţi şi Salcea – câte 378.450 de lei fiecare, Cajvana – 376.533 de lei, Frasin – 373.659 de lei, Solca – 289.346 de lei, Liteni – 277.849 de lei şi Broşteni – 93.894 de lei.

Dintre comunele din judeţ, suma cea mai mare va fi repartizată Primăriei Crucea, 316.173 de lei, fonduri mai mari urmând să ajungă şi la Calafindeşti – 297.011 lei,  Cornu Luncii – 296.053 de lei, Coşna şi Preuteşi – 293.179 de lei fiecare, şi Boroaia, Bosanci, Capu Câmpului şi Forăşti, câte 29.4137 de lei.

 

Fondurile alocate judeţului Suceava prin Legea bugetului de stat

Prin Legea bugetului de stat pentru anul 2016, Suceava a primit cele mai mari sume, la nivel naţional, pentru drumuri şi echilibrarea bugetelor locale ale primăriilor. Suma alocată Sucevei pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale pentru anul 2016 este de 10,048 de milioane de lei. Potrivit Legii bugetului de stat pentru anul 2016, se mai prevede alocarea judeţului Suceava a unei sume de 93,366 de milioane de lei pentru echilibrarea bugetelor locale.

De asemenea, din sumele defalcate din Taxa pe Valoare Adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor în anul 2016, suma prevăzută pentru judeţul Suceava a fost de aproape 118 milioane de lei. Banii ar urma să fie folosiţi pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului, a centrelor de asistenţă socială a persoanelor cu handicap, pentru învăţământul special şi centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională, precum şi pentru asigurarea produselor lactate şi de panificaţie în şcoli şi grădiniţe. O altă sumă de aproximativ 454 de milioane de lei este alocată de la bugetul de stat pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate de la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor din judeţul Suceava, bani destinaţi pentru asigurarea finanţării de bază a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, precum şi pentru drepturile asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau pentru indemnizaţiile lunare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 11 comune nu au solicitat CJ Suceava sume pentru echilibrarea bugetelor locale.
 Vizualizări articol: 3964 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
11 comune nu au solicitat CJ Suceava sume pentru echilibrarea bugetelor locale5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Avem un corupt! trimis de
( 8 ian 2016, 12:22:42
In preutesti vad ca se cere o suma foarte mare de bani, ma gandesc ceo sa faca cu ei, vrea oare Domnul vasiliu sa-si mai atribuie o mosie? totus e vorba de suma 293.179 de lei in conditile in care din 2012 pana acum nu a facut nimic pentru comuna noastra dar bani din buget sau evaporat... cred ca e nevoie ca D.N.A-ul sa faca o vizita la noi in comuna.. problema e si cu angajati primariei sunt iresponsabili si cu un defect de vorbire, si ma refer si la acel secretar care a dato moarta pe o femeie batrana din comuna care nu a mai putut ridica pensia si a fost nevoita sa unble pe drum din cauza unui iresponsabil, mai e si Druga Tatiana care ia bani degeaba nu face cinste comunei cu acel defect de vorbire de care sa spuneam, deci unde se duc bani nostri??
2.   Frica trimis de
( 9 ian 2016, 03:04:34
Nu vor bani ca le este frica sa nu faca ceva care sa para ilegal. Cam atat a fost limita lor de gandire ca politicieni, acum nu mai fac nimic din frica.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Michelada (băutură mexicană pentru mahmuri) Oricine a băut vreodată câteva pahare în plus (şi a avut un discomfort fizic marcat din această cauză) s-a întrebat măcar o dată în viaţă cum or putea mexicanii să-şi revină rapid după renumitele lor ”cure” şi... Citeşte