Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 ian 2016 - Anul XXI, nr. 5 (6118)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În acest an

Profesorii merituoşi vor beneficia de gradaţie de merit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesorii care au rezultate deosebite în pregătirea elevilor pot intra în rândul beneficiarilor gradaţiei de merit şi în acest an.

Gradaţia de merit reprezintă o modalitate de suplimentare a veniturilor, iar an de an, numărul dascălilor din judeţ care se înscriu la concurs este foarte mare, circa 500-600.

Vor primi un spor de 25% din salariul de bază doar acei dascăli care dovedesc implicare în activităţile de la clasă, care au obţinut performanţe deosebite şi distincţii în cadrul competiţiilor şcolare ca urmare a pregătirii elevilor. Acest spor se acordă pe o perioadă de 5 ani, începând cu data de 1 septembrie 2016.

Profesorii merituoşi îşi pot depune la şcoală dosarele pentru gradaţie în perioada 1-18 martie 2016, iar rezultatele finale vor fi afişate de Inspectoratul Şcolar Suceava în luna mai, potrivit Metodologiei privind acordarea gradaţiei de merit personalului didactic din învăţământul preuniversitar de stat, publicată la finele lui 2015.

Personalul auxiliar are dreptul, de asemenea, la gradaţie.

Pentru cadrele didactice, la acordarea sporului cea mai mare pondere, de 80%, o are „criteriul activităţilor complexe cu valoare instructiv-educativ”, adică rezultate deosebite obţinute în pregătirea elevilor, la testări şi examene naţionale, performanţe dovedite în pregătirea elevilor la olimpiade şcolare, concursuri de profil, materializate prin obţinerea premiilor, pregătirea loturilor olimpice de elevi, participarea în calitate de membru al comisiei de evaluare la olimpiade şi concursuri, organizarea de concursuri şi festivaluri, spectacole, expoziţii.

Criteriul privind „performanţe deosebite în inovarea didactică” are o pondere de 10% (elaborarea de programe şcolare, regulamente, metodologii, manuale şcolare, elaborarea de cărţi şi lucrări ştiinţifice). Criteriul privind participarea la proiecte are o pondere de 5%, la fel şi criteriul privind contribuţia la dezvoltarea instituţională.

Inspectoratul Şcolar evaluează activitatea candidaţilor înscrişi pentru acordarea gradaţiei de merit, inclusă în raportul de autoevaluare, susţinută prin documente doveditoare, din perioada 1 septembrie 2010 - 31 august 2015.

Potrivit metodologiei, numărul maxim de gradaţii care pot fi acordate se calculează astfel: din numărul stabilit prin aplicarea a 16% din totalul posturilor didactice auxiliare şi a 16% din totalul posturilor didactice existente la nivelul judeţului se scade numărul de gradaţii acordate personalului didactic aflate în plata la 1 septembrie 2016.

 

Aproape 400 de beneficiari în 2015

În 2015, 387 de angajaţi din învăţământul sucevean au primit un bonus financiar de 25% din salariu de bază, pentru o perioadă de cinci ani, începând cu data de 1 septembrie 2015. Acestora le-au fost aprobate dosarele pentru a obţine gradaţie de merit, drepturi băneşti ce le-au revenit celor care au obţinut cel mai mare punctaj la concursul de dosare organizat de Inspectoratul Şcolar Suceava. Anul trecut,515 profesori din judeţ au depus dosare în vederea obţinerii acestui spor.

În 2014, nici un profesor merituos din judeţ nu a putut intra în rândul beneficiarilor de gradaţii. S-au suprapus două serii de profesori beneficiari, cei care au primit gradaţia timp de 5 ani şi cei care au primit timp de 4 ani, astfel că numărul maxim posibil de beneficiari din judeţ era atins. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii merituoşi vor beneficia de gradaţie de merit.
 Vizualizări articol: 2369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesorii merituoşi vor beneficia de gradaţie de merit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Michelada (băutură mexicană pentru mahmuri) Oricine a băut vreodată câteva pahare în plus (şi a avut un discomfort fizic marcat din această cauză) s-a întrebat măcar o dată în viaţă cum or putea mexicanii să-şi revină rapid după renumitele lor ”cure” şi... Citeşte