Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 ian 2016 - Anul XXI, nr. 5 (6118)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Sucevenii sunt aşteptaţi astăzi la „Concertul pentru Anul Nou 2016”, susţinut de Filarmonica Botoşani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii sunt aşteptaţi astăzi, 8 ianuarie, de la ora 18:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, la „Concertul pentru Anul Nou 2016”, susţinut de Filarmonica Botoşani. Invitaţii Filarmonicii din Botoşani sunt: soliştii Paula Iancic, soprană, Tiberius Simu, tenor, Nicoleta Sasu, balerină, Alexandra Scriminţ, balerină, Adrian Scriminţ, balerin. Biletele pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură Suceava şi costă 40 de lei şi 30 de lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Tânărul tenor Tiberius Simu a început să descifreze tainele viorii şi apoi ale pianului la vârsta de 6 ani, la Cluj-Napoca. Din anul 1997 s-a hotărât să se dedice artei vocale, iar în 1999 a fost admis la Academia de muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, la clasa de canto a lui Valeriu Sorescu şi apoi la clasa de regie teatru muzical a asist. univ. Anca Mihuţ. După absolvirea cursurilor de studii aprofundate (Master) a fost admis la Academia Teatrului La Scala din Milano, unde a avut şansa de a lucra cu Luigi Alva, Leyla Gencer şi Luciana Serra şi a participat la cursurile de măiestrie ale lui Renato Bruson şi Mirella Freni. În 2004, Tiberius Simu a câştigat Premiul doi şi alte cinci premii speciale la Concursul internaţional de canto pentru tenori “Traian Grozăvescu” Lugoj, iar în 2005 a obţinut Premiul I la Concursul internaţional de canto „Hariclea Darclée” Brăila. În martie 2014, la Opera Naţională Română Cluj-Napoca, Tiberius Simu a semnat regia spectacolului „Văduva veselă” de Frany Lehar, un eveniment apreciat atât de public cât şi de critica de specialitate.

Soprana Paula Iancic şi-a început studiile muzicale la Liceul de Arta „Sabin Dragoi” din Arad, la clasa de pian a profesoarei Marinela Tudoran. Sub îndrumarea acesteia a studiat instrumentul timp de nouă ani, iar în 2009 a început studiile de canto clasic, la clasa profesoarei Felicia Fleter. A urmat cursurile de măiestrie vocală îndrumate de Mihaela Ispan (2009) şi Sorina Munteanu (2010), soliste ale Operei Naţionale din Bucureşti. Participările la concursurile de specialitate i-au adus Paulei şi recunoaşteri binemeritate. „Odată cu intrarea la Academia de Muzica <Gheorghe Dima> din Cluj-Napoca pot spune că sunt cu un pas mai aproape de realizarea visului meu de a deveni un cântăreţ profesionist”, a declarat Paula Iancic. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii sunt aşteptaţi astăzi la „Concertul pentru Anul Nou 2016”, susţinut de Filarmonica Botoşani.
 Vizualizări articol: 1467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii sunt aşteptaţi astăzi la „Concertul pentru Anul Nou 2016”, susţinut de Filarmonica Botoşani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Michelada (băutură mexicană pentru mahmuri) Oricine a băut vreodată câteva pahare în plus (şi a avut un discomfort fizic marcat din această cauză) s-a întrebat măcar o dată în viaţă cum or putea mexicanii să-şi revină rapid după renumitele lor ”cure” şi... Citeşte