Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 ian 2016 - Anul XXI, nr. 5 (6118)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mandate europene

Doi suceveni acuzaţi că au furat în bande organizate, în Germania şi Franţa, săltaţi de poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean în vârstă de 42 de ani, din comuna Dorneşti, şi unul de 27 de ani, din comuna Slatina, au fost ridicaţi de la domicilii de echipaje de poliţie la prima oră a dimineţii de ieri, în baza unor mandate europene de arestare, privind comiterea de fapte de furt, acuzaţiile venind din Germania şi din Franţa. Ambii sunt acuzaţi că au acţionat în cadrul unor bande organizate, unul alături de alţi români, iar celălalt împreună cu cetăţeni de culoare. Mandatele au fost puse în aplicare de poliţiştii judiciarişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale, cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul de Acţiuni Speciale şi al lucrătorilor de la secţii rurale de poliţie.

 

Acuzatde furturi din magazine de electronice, în Germania

Unul dintre mandatele puse în executare a fost emis de Procuratura Landshut – Germania, la data de 27 noiembrie 2015, pe numele lui Marius Costel Andrei, în vârstă de 27 de ani, domiciliat în Slatina. Autorităţile judiciare germane au cerut extrădarea acestuia pentru mai multe fapte de furt din magazine de electronice, comise în perioada februarie-martie 2015, pe teritoriul statului german. Marius Costel Andrei este acuzat că a acţionat la comiterea faptelor cu încă doi români, un anume Ion Ciprian şi o anume Aurica Big.

„În urma activităţilor investigative desfăşurate, urmăritul a fost localizat pe raza localităţii de domiciliu, imobilizat şi reţinut. Acesta a fost introdus în arestul IPJ Suceava”, a declarat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava urmează să formuleze propunere de arestare provizorie faţă de tânărul din Slatina. Ulterior, Curtea de Apel Suceava se va pronunţa şi asupra cererii de extrădare a suspectului.

 

Bărbat din Dorneşti, acuzat de furturi comise în Franţa tocmai din vara lui 2013

Tot ieri dimineaţă a fost localizat şi reţinut în arestul IPJ Suceava şi un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Dorneşti. Pavel Corneliu Călinescu este căutat de Curtea de Apel Aix-en-Provence Nice, din Franţa, în sarcina sa fiind reţinute mai multe furturi în bandă organizată, comise în perioada iulie-august 2013, într-o localitate din sud-estul Franţei. Suceveanul este acuzat că a comis furturi în complicitate cu mai mulţi bărbaţi din Africa de Nord.

Şi Pavel Corneliu Călinescu a fost reţinut în arest, urmând ca cel mai probabil astăzi Curtea de Apel Suceava să se pronunţe în privinţa arestării sale provizorii.

Pe numele lui Pavel Corneliu Călinescu a mai existat un mandat european de arestare şi în vara anului 2014, emis de autorităţile italiene. Acesta a mai fost cercetat în 2011 sub acuzaţia că a făcut parte dintr-o grupare care a închiriat maşini cu acte false şi le-a vândut ulterior în străinătate.  

Cei doi suceveni acuzaţi de faptele amintite mai sus se bucură de prezumţiade nevinovăţie, până la o eventuală condamnare definitivă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi suceveni acuzaţi că au furat în bande organizate, în Germania şi Franţa, săltaţi de poliţişti.
 Vizualizări articol: 4932 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Doi suceveni acuzaţi că au furat în bande organizate, în Germania şi Franţa, săltaţi de poliţişti5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Michelada (băutură mexicană pentru mahmuri) Oricine a băut vreodată câteva pahare în plus (şi a avut un discomfort fizic marcat din această cauză) s-a întrebat măcar o dată în viaţă cum or putea mexicanii să-şi revină rapid după renumitele lor ”cure” şi... Citeşte