Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 dec 2015 - Anul XX, nr. 290 (6102)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dare de mită

Flagrant pentru prinderea unui şofer care încerca să mituiască poliţiştii care l-au urmărit în trafic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din comuna Brodina, a vrut să-şi „rezolve” un dosar penal cu suma de o sută de euro, cu care a încercat să-i mituiască pe poliţiştii care l-au urmărit în trafic aproximativ cinci kilometri şi care l-au pus ulterior să sufle în etilotest. Unul dintre poliţişti, şeful de post de la Ulma, a anunţat însă imediat conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, care a sesizat, mai departe, Direcţia Generală Anticorupţie şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava. În scurt timp a fost organizat şi un flagrant, tânărul de 26 de ani fiind înregistrat în timp ce încerca să dea mită. În aceste condiţii, tânărul de 26 de ani nu numai că nu a scăpat de un prim dosar penal, dar s-a mai ales cu încă unul.

 

Urmărit în trafic şi blocat cu greutate de autospeciala Poliţiei 

Totul s-a întâmplat duminică seară, când o patrulă mixtă formată din agentul principal Andrei Grigoruşcuţă, şeful Postului comunal Ulma, şi agentul Ionuţ Petrişor, din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, acţiona pe raza comunei Ulma. În jurul orei 18.30, poliţiştii au încercat să tragă pe dreapta un BMW 320, însă şoferul nu a oprit.

„S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei de poliție pentru un autoturism care se deplasa spre comuna Brodina, însă conducătorul auto nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea spre comuna Brodina”, se arată într-un comunicat al poliţiei judeţene.

Autospeciala de Poliţie Rutieră a urmărit BMW-ul pe o distanţă de aproximativ 5 kilometri, agentul de la volan reuşind să blocheze la un moment dat BMW-ul.

La volan se afla un tânăr în evidentă stare de ebrietate, identificat ulterior în persoana lui Florin Juravle, în vârstă de 26 de ani, din Brodina. El a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,58 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

 

Flagrantul s-a desfăşurat în sediul Poliţiei din Vicovu de Sus

În momentul în care a fost condus la Spitalul municipal Rădăuţi, pentru a i se recolta probe de sânge, tânărul a început să insiste pe lângă poliţişti să nu îi mai facă dosar penal. Le-ar fi promis bani în  mai multe tranşe şi a insistat să le dea din acea seară suma de 100 de euro. Agenţii au refuzat însă mita şi s-au decis să anunţe forurile superioare. În scurt timp Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a constituit o echipă operativă, formată din ofiţeri ai Direcției Generală Anticorupție - Serviciul Teritorial Suceava,  

Flagrantul a fost organizat în sediul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, unde tânărul de 26 de ani a venit cu suma de bani. Pe numele suspectului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „dare de mită”. Cum prejudiciul este relativ mic, procurorul de caz a decis ca tânărul să fie cercetat în stare de libertate.

Florin Juravle va avea de răspuns şi pentru o altă infracţiune gravă: „refuzul de a se supune recoltării probelor de sânge”. După ce iniţial el a suflat în etilotest,  la spital, în prezența medicului de gardă, a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pentru „dare de mită” acesta riscă între 2 şi 7 ani de închisoare, în timp ce pentru „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, pedeapsa este închisoarea de la 1 la 5 ani, fără posibilitatea aplicării unei amenzi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flagrant pentru prinderea unui şofer care încerca să mituiască poliţiştii care l-au urmărit în trafic.
 Vizualizări articol: 3440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flagrant pentru prinderea unui şofer care încerca să mituiască poliţiştii care l-au urmărit în trafic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi prăjiți cu cenușcă ( de post) Banalii cartofi prăjiți pot căpăta o aromă fină, discretă și rafinată, dacă sunt pregătiți un pic altfel decât ne-am obișnuit și li se adaugă ”cenușcă”. Este vorba despre semințe de chimen negru, un condiment ieftin ce se găsește... Citeşte