Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 dec 2015 - Anul XX, nr. 290 (6102)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Sănătate

Contractul pentru centrul de radioterapie destinat copiilor şi adulţilor cu cancer, semnat ieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul regional de radioterapie şi diagnostic oncologic de la Suceava va fi la dispoziţia bolnavilor de cancer în cel mult 12 luni. Contractul de concesiune a suprafeţei de 1.000 mp pe care se va construi acest centru, în curtea Spitalului Vechi al municipiului Suceava, a fost semnat, ieri, de managerul Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Vasile Rîmbu, şi de reprezentantul firmei care va face investiţia, Lotus SRL Cluj Napoca, Sorin Blaga. La semnarea contractului au fost invitaţi să asiste şefii de secţie din spital şi Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, instituţia tutelară a spitalului. Investiţia, în valoare de 13 milioane de euro, a fost prezentată de reprezentanţii firmei Lotus, odată cu avantajele unui centru de diagnostic şi tratament oncologic în această zonă a ţării. Antoneta Roca, de la firma Lotus, a amintit că în ţară există, din păcate, un număr foarte mic de centre de radioterapie, iar listele şi timpii de aşteptare sunt foarte mari. Pentru Suceava, cel mai apropiat este la Iaşi. În condiţiile în care în 8-12 luni centrul de la Suceava va fi dat în folosinţă, de radioterapie şi diagnostic precoce vor beneficia nu doar sucevenii bolnavi de cancer, ci şi pacienţii din judeţele vecine, din Ucraina şi Republica Moldova.

 

Investiţia este exclusiv privată

Investiţia este exclusiv privată, dar se derulează în parteneriat cu Spitalul de Urgenţă. Având în vedere că tratamentul oncologic şi radioterapia sunt finanţate prin programe naţionale, pacienţii nu trebuie să-şi facă griji suplimentare în privinţa costurilor, care, dimpotrivă, se vor diminua prin eliminarea deplasărilor în centrele universitare.

Medicii specialişti care vor lucra aici vor veni de la Iaşi şi vor beneficia de programe de formare continuă în centrele de profil din străinătate cu care firma Lotus are parteneriate. Șeful secţiei Oncologie din Spitalul  de Urgenţă, dr. Elena Ganea Motan, a subliniat că pentru copiii diagnosticaţi cu cancer şi familiile lor ar fi extrem de avantajoasă prezenţa unui medic oncolog pediatru în viitorul centru, având în vedere că acesta este destinat atât adulţilor, cât şi copiilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a apreciat eforturile conducerii spitalului, ale managerului Vasile Râmbu şi ale doctorului oncolog Doina Ganea Motan de a atrage o astfel de investiţie la Suceava şi de a dezvolta un parteneriat public-privat de succes.

Mai menţionăm că, şi după deschiderea noului centru, componenta de chimioterapie se va face în continuare în Spitalul de Urgenţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contractul pentru centrul de radioterapie destinat copiilor şi adulţilor cu cancer, semnat ieri.
 Vizualizări articol: 2036 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Contractul pentru centrul de radioterapie destinat copiilor şi adulţilor cu cancer, semnat ieri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi prăjiți cu cenușcă ( de post) Banalii cartofi prăjiți pot căpăta o aromă fină, discretă și rafinată, dacă sunt pregătiți un pic altfel decât ne-am obișnuit și li se adaugă ”cenușcă”. Este vorba despre semințe de chimen negru, un condiment ieftin ce se găsește... Citeşte