Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 dec 2015 - Anul XX, nr. 290 (6102)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Dan Ioan Cuşnir, nemulţumit de eliminarea Sucevei din cursa pentru „Capitală culturală europeană”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele PSD Suceava, consilierul judeţean Dan Ioan Cuşnir, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a găsit vinovaţii pentru ieşirea Sucevei din cursa pentru obţinerea titlului de „Capitală culturală europeană” în anul 2021. Dan Ioan Cuşnir a spus că prin eliminarea din competiţie s-a ratat o bună şansă de a reda demnitatea sucevenilor.

„Dacă ne comparam cu Bucureşti, Timişoara sau Cluj-Napoca, puteam să răspundem simplu că Suceava nu ar fi avut nici o şansă. Dar mai departe merge Baia Mare. De ce merge Baia Mare şi nu merge Suceava? Cine este de vină şi cine trebuie să-şi asume responsabilitatea, pentru că tot timpul victoriile trebuie să fie ale echipelor, iar eşecul întotdeauna trebuie să şi-l asume cineva?”, a întrebat Cuşnir.

El a arătat că strategia culturală a Sucevei pe care primarul Ion Lungu a prezentat-o la preselecţie a fost asumată de către acesta. Cuşnir a mai spus că Ion Lungu a avut şi sprijinul Consiliului Judeţean Suceava, însă nu a colaborat cu această instituţie.

„Strategia şi-a asumat-o Ion Lungu şi nu s-a respectat formatul convenit de colaborare, votat în Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. Consiliul Judeţean i-a acordat sprijin necondiţionat lui Ion Lungu, şi aici trebuie să ne asumăm greşeala, şi eu personal îmi asum această greşeală. Nu trebuia să-i acordăm sprijin necondiţionat lui Ion Lungu. El trebuia să primească sprijinul CJ cu condiţia respectării unui concept, cel de Suceava – capitală culturală europeană, într-un context lărgit, cu Bucovina istorică”, a declarat Dan Ioan Cuşnir, care a mai adăugat că acest mod de promovare, în contextul Bucovinei istorice, a fost susţinut şi de dramaturgul Matei Vişniec, dar şi de directorul Festivalului de Teatru din Sibiu, Constantin Chiriac, cel care a obţinut pentru acest oraş titlul de „Capitală culturală europeană”.

Cuşnir a criticat şi filmul de prezentare a Sucevei în susţinerea candidaturii pentru obţinerea acestui titlu în anul 2021, precizând că cel mult acest film poate fi considerat un film de promovare a turismului. Dan Ioan Cuşnir a arătat că prin eliminarea Sucevei din competiţia pentru obţinerea titlului de capitală culturală europeană, Ion Lungu a „îngropat visele sucevenilor”.

Pe de altă parte, vicepreşedintele PSD Suceava i-a nominalizat printre cei vinovaţi de excluderea din competiţie a Sucevei şi pe toţi „factorii politici”, practic incluzând aici şi partidul din care face parte. „Este greşit să dăm vina doar pe Ion Lungu. Vinovaţii sunt cu mult mai mulţi. Consiliile Locale sufocate de interese clientelare, lipsa în esenţă în adevăratul sens al cuvântului a societăţii civile în Suceava, neimplicarea sau foamea aşa-zişilor formatori de opinie din Suceava. Vinovaţi sunt şi factorii politici prin alocările bugetare şi să nu credeţi că mă refer doar la o anumită parte a eşichierului politic”, a declarat Dan Ioan Cuşnir. În cele din urmă, el a spus că acest proiect cultural ar trebui reluat şi supus unei dezbateri serioase, însă de această dată doar cu oameni competenţi.

Contactat telefonic, primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat doar că „nu comentez inepţiile lui Dan Cuşnir”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dan Ioan Cuşnir, nemulţumit de eliminarea Sucevei din cursa pentru „Capitală culturală europeană”.
 Vizualizări articol: 3114 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 7 voturi
Dan Ioan Cuşnir, nemulţumit de eliminarea Sucevei din cursa pentru „Capitală culturală europeană”3.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Look who’s talking trimis de
(15 dec 2015, 11:51:09
Ăsta nu-i căcăcioasa aia de beizadea care uzurpă rolul și menirea societății civile sănătoase, mimetizându-se în făcătura ONG-istă denumită pompos „Suceava noastră?

Beizadeao, știi de ce ați pierdut rușinos competiția?
Pentru că sunteți PRUOȘTI și ANALFABEȚI.
Din „geniala strategie” a tzărănoilor suceveni n-am citit decât pagina de gardă și m-am ofilit. Inga PROSTIE priponită pe post de păduche în frunte:

„Suceava Capitală Europeană A Culturii”

„Inspiră. Imaginează. Simte”

Majusculă la articolul genitival „a”?
Deviza proiectului maculată irevocabil cu 2 puncte anapoda, azvârlite asimetric?

După asemenea impardonabilă eroare de promovare a INCULTURII ÎNFIORĂTOARE ce este întronizată în administrația suceveană, nu mai are nici un rost să încerci să aburești eminențele lumii artistice și academice cu vrăjeli superflue despre cât de mândră a fost Moldova bunicului Ștefan, despre cât de intens este albastrul Voronețului sau despre cât de nesimțită este cifra de afaceri de la Symmetrica.
Adjudecarea unui eveniment cultural european nu se face inserând CV-urile unor personalități culturale bukowinene, ci se realizează prin precizarea expresă a infrastructurii specifice: săli de teatru, de concert, de conferințe, evenimente culturale tradiționale, festivaluri de teatru, cinematografie, muzică, arte plastice etc.
2.   Look who’s talking (concluzie) trimis de
(15 dec 2015, 11:52:31
Concluzie: Prostanii care au acces la cele mai înalte funcții administrative doar în baza meritelor de lipitori de afișe, de cicisbei, de țucălari, de lingăi, de argați, de slugi, de pupători de dosuri sau de culegători de scame de pe reverul ștabilor superiori ierarhic ar fi timpul să conștientizeze dureros semnificația următorului truism:
Băăăă, ăți fi voi maeștri sforari ai dobândirii exponențiale prin furtișag a dolarului, dar în subsidiar sunteți INCULȚI ȘI PROȘTI.
AM ZIS!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi prăjiți cu cenușcă ( de post) Banalii cartofi prăjiți pot căpăta o aromă fină, discretă și rafinată, dacă sunt pregătiți un pic altfel decât ne-am obișnuit și li se adaugă ”cenușcă”. Este vorba despre semințe de chimen negru, un condiment ieftin ce se găsește... Citeşte