Google
 
marţi, 15 dec 2015 - Anul XX, nr. 290 (6102)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,7216 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,2706 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Iulius Mall Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   3 imagini |   ø fişiere video

Strategie

Ghid de utilizare corectă a antibioticelor în Spitalul de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava are, de ieri, un ”Ghid general de strategie privind folosirea antibioticelor în Spitalul Judeţean Suceava”. În spatele acestei denumiri lungi se află de fapt un ghid de utilizare corectă a antibioticelor în Spitalul de Urgenţă pentru a preveni apariţia germenilor rezistenţi la tratament. Implicit, asta înseamnă o scădere a numărului de infecţii nosocomiale, aşa-numitele ”infecţii de spital”. De elaborarea acestei strategii s-a ocupat dr. Cristina Nicolae, care şi-a exprimat speranţa că volumul va fi cu adevărat un instrument de lucru pentru colegii săi şi a menţionat că un capitol special este dedicat chirurgiei, secţie şi specializare mai susceptibile la infecţii cu germeni multirezistenţi.  Dr. Nicolae a precizat că ghidul adaptat spitalului sucevean are la bază două ghiduri româneşti şi două americane, Ghidul Angelescu, apărut în 2012, Antibiotic Essentials din 2013, The Sanford guide to antimicrobial therapy, din 2013, şi Ghiduri pentru tratamentul germenilor MDR, din 2015.

 

Rîmbu: ”Să nu mai fim ignoranţi”

Managerul Spitalului de Urgenţă, Vasile Rîmbu, a declarat că prin utilizarea acestui ghid se rezolvă două componente practice: nu se mai utilizează ”haotic” antibioticele şi se echilibrează balanţa cost-beneficii pentru că nu întotdeauna antibioticul cel mai scump este şi cel recomandat, de fapt, într-o anumită afecţiune. ”Să nu mai fim ignoranţi şi să lucrăm aşa cum trebuie. Dacă îl vom pune în practică (n.r. ghidul) vom preveni multe necazuri”, a spus Rîmbu, care a mai precizat că fiecare secţie a spitalului va dispune de câte un exemplar.

La rândul său, directorul medical al spitalului, dr. Tiberius Brădăţan, a arătat că este vorba despre un instrument de lucru adaptat la spitalul sucevean, că medicii care l-au elaborat au lucrat împreună cu serviciul de supraveghere a infecţiilor nosocomiale din spital, prin urmare se referă la germenii care au fost identificaţi pe plan local. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ghid de utilizare corectă a antibioticelor în Spitalul de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 1937 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ghid de utilizare corectă a antibioticelor în Spitalul de Urgenţă Suceava0.05

Shopping City Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Optik Tataru - Cabinete Oftalmologice in Suceava
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi prăjiți cu cenușcă ( de post) Banalii cartofi prăjiți pot căpăta o aromă fină, discretă și rafinată, dacă sunt pregătiți un pic altfel decât ne-am obișnuit și li se adaugă ”cenușcă”. Este vorba despre semințe de chimen negru, un condiment ieftin ce se găsește... Citeşte