Google
Toyota Suceava
 
marţi, 15 dec 2015 - Anul XX, nr. 290 (6102)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5637 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,0822 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Cartofi prăjiți cu cenușcă ( de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Banalii cartofi prăjiți pot căpăta o aromă fină, discretă și rafinată, dacă sunt pregătiți un pic altfel decât ne-am obișnuit și li se adaugă ”cenușcă”. Este vorba despre semințe de chimen negru, un condiment ieftin ce se găsește la noi în magazinele naturiste. I se mai spune acestui condiment ”negrilică”, seamănă mai mult cu semințele de ceapă decât cu chimenul și are un gust ce aduce cu cimbrul. Este folosit în bucătăria mediteraneană, arabă și indiană, în timp ce la noi este cunoscut mai mult în Dobrogea, ca adaos în telemea și produse de patiserie sărată.

Avem nevoie de:

6 cartofi medii, o linguriță de semințe de chimen negru, 100 ml ulei de floarea soarelui, sare după gust, opțional doi căței de usturoi sau un vârf de cuțit de praf de usturoi

Preparare:

Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem în forma dorită ( rondele sau ”pai”). Punem la fiert o oală cu doi litri de apă. Când clocotește adăugăm cartofii și îi lăsăm 4 minute din momentul în care clocotește din nou. Scurgem foarte bine cartofii de apă, în strecurătoare. Punem uleiul la încins într-o tigaie neaderentă. Presărăm chimenul în uleiul fierbinte și deasupra punem cartofii la prăjit în mod obișnuit. Evităm să amestecăm înainte să fie rumeniți pe o parte, pentru că sunt deja opăriți și se pot sfărâma. Când sunt rumeni pe partea din tigaie, îi întoarcem și presărăm sare, apoi îi lăsăm să se rumenească și pe cealaltă parte. La final, la ultima amestecare, putem presăra puțin praf de usturoi sau usturoi zdrobit. Dacă nu dorim un preparat de post, cu câteva minute înainte de servire putem presăra pe cartofii fierbinți puțin cașcaval ras. Astfel pregătiți, cartofii ies moi în interior și ușor crocanți la suprafață, delicat aromați și perfect asortați cu orice salată 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cartofi prăjiți cu cenușcă ( de post).
 Vizualizări articol: 1748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cartofi prăjiți cu cenușcă ( de post)0.05

Iulius Mall Suceava
Denis Shoes
ROMFOUR - Transport de persoane si colete
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi prăjiți cu cenușcă ( de post) Banalii cartofi prăjiți pot căpăta o aromă fină, discretă și rafinată, dacă sunt pregătiți un pic altfel decât ne-am obișnuit și li se adaugă ”cenușcă”. Este vorba despre semințe de chimen negru, un condiment ieftin ce se găsește... Citeşte