Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 dec 2015 - Anul XX, nr. 290 (6102)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Pe podium

Elevă din Suceava premiată la un concurs de recitare din Polonia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O elevă a Şcolii Poiana Micului a câştigat premiul trei la un concurs de recitare care s-a derulat recent în localitatea poloneză Białystok. Concursul de recitare a debutat joi, 10 decembrie, iar juriul profesionist a avut de ascultat 30 de recitatori din 11 țări: Belarus, Bulgaria, Cehia, Georgia, Kazakhstan, Lituania, Letonia, Rusia, România, Ucraina şi Polonia.

Gala finală a avut loc sâmbătă pe scena Teatrului de Păpuși din Białystok. În timpul galei toți participanții au prezentat un spectacol legat de textele de baladă și din „Cartea Poporului și a Pelerinajului Polonez”, de Adam Mickiewicz. Marele premiu, Grand Prix, precum și premiul din partea publicului l-a obținut Dominik Morcinek, din Cehia. Premiul special acordat anual pentru interpretarea creației lui Adam Mickiewicz l-a obținut Jaroslaw Macutkiewicz din Lituania. Bernadeta Balac, din Poiana Micului, una din reprezentantele diasporei poloneze din România, a obținut locul al treilea.

Din România a mai fost o participantă, Mariana Marculeac, care nu a reuşit să urce pe podium. Totuşi, cele două participante din România, Bernadeta Balac și Mariana Marculeac, au fost felicitate de organizatori. Cele două eleve au fost pregătite de Anetta Buzuk (profesor de limbă polonă din Polonia) și însoțite de Elzbieta Wieruszewska Calistru.

Ajuns la cea de-a 24-a ediție, Concursul de Recitare „Kresy” din Białystok a fost organizat de Filiala Asociației „Wspólnota Polska” din Podlasie, în colaborare cu Facultatea din Białystok din cadrul Academiei de teatru „Aleksander Zelwerowicz”, dar și Teatrul de Păpuși din Białystok. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevă din Suceava premiată la un concurs de recitare din Polonia.
 Vizualizări articol: 1841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevă din Suceava premiată la un concurs de recitare din Polonia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi prăjiți cu cenușcă ( de post) Banalii cartofi prăjiți pot căpăta o aromă fină, discretă și rafinată, dacă sunt pregătiți un pic altfel decât ne-am obișnuit și li se adaugă ”cenușcă”. Este vorba despre semințe de chimen negru, un condiment ieftin ce se găsește... Citeşte