Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 dec 2015 - Anul XX, nr. 287 (6099)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Oficial

Prefectul a emis ordinul de încetare a mandatului primarului din Ipoteşti, Dumitru Corjuc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a emis ieri ordinul privind constatarea încetării de drept a mandatului primarului comunei Ipoteşti, Dumitru Corjuc, înainte de termen, ca urmare a condamnării definitive a acestuia la o pedeapsă privativă de libertate, a cărei executare a fost suspendată condiţionat în baza prevederilor art. 81 din Codul Penal. Constantin Harasim a spus că ordinul a fost emis având în vedere sentinţa penală nr. 128 din 3 aprilie 2015 pronunţată de Judecătoria Suceava în soluţionarea dosarului nr. 6733/314/2014, sentinţă rămasă definitivă prin respingerea apelurilor formulate în cauză. Prin această sentinţă s-a dispus condamnarea primarului comunei Ipoteşti, Dumitru Corjuc, la o pedeapsă de patru luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. Prefectul a amintit şi faptul că secretarul comunei Ipoteşti a emis referatele prevăzute de lege prin care s-a menţionat că se impune emiterea unui ordin pentru constatarea încetării de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al comunei Ipoteşti. Prefectul judeţului Suceava a mai spus că pe durata vacantării funcţiei de primar al comunei Ipoteşti atribuţiile de primar vor fi exercitate de drept de viceprimarul Sorin Augustin Tofan.

Primarul Dumitru Corjuc a fost descoperit de Agenţia Naţională de Integritate în conflict de interese în 2013, pentru că, în calitate de primar, a semnat dispoziţiile prin care nora sa a fost numită în funcţia de consilier juridic şi apoi temporar, până în data de 13 iulie 2011, în funcţia de secretar al comunei Ipoteşti. După o numire pentru 6 luni şi alta pentru 3 luni, cu avizul ANFP, Oana Corjuc a revenit în funcţia publică de consilier juridic, iar după promovarea examenului organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, a fost numită în funcţia publică de conducere de secretar al comunei, prin dispoziţie semnată de viceprimarul comunei.

Potrivit Legii 161/2003, „primarii sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”. ANI a constatat conflictul de interese al primarului, iar instanţa de judecată l-a condamnat pentru această infracţiune în 2015. Instanţa i-a suspendat şi dreptul de a fi ales, dându-i o ”perioadă de încercare” de 2 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul a emis ordinul de încetare a mandatului primarului din Ipoteşti, Dumitru Corjuc.
 Vizualizări articol: 1740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectul a emis ordinul de încetare a mandatului primarului din Ipoteşti, Dumitru Corjuc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei