Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 dec 2015 - Anul XX, nr. 287 (6099)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Căutaţi

Acţiune în forţă a poliţiştilor pentru prinderea a trei condamnaţi la închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii suceveni au organizat miercuri o acţiune în cadrul căreia au avut sarcina de a prinde trei condamnaţi la închisoare care se sustrăgeau executării pedepsei. Cei trei bărbaţi, de etnie romă, aveau condamnări pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală, faptele cu violenţă petrecându-se în luna aprilie a anului 2013. În cadrul acţiunii organizate de Poliţia oraşului Vicovu de Sus s-a constituit o echipă operativă în vederea identificării şi reţinerii celor trei în zona „Plai” a satului Laura, reuşindu-se prinderea a doi dintre aceştia. Astfel au fost identificaţi Constantin Marcu, de 39 de ani, condamnat la 6 luni de închisoare pentru vătămare corporală şi având mandat de executare a pedepsei din anul 2015, şi Ilie Prodaniuc, de 54 de ani, condamnat la 3 luni de închisoare pentru aceeaşi faptă de vătămare corporală, având un mandat de executare a pedepsei din 2015. În urma verificărilor făcute de poliţişti, s-a stabilit că cel de-al treilea bărbat, Vasile Aurel Betean, de 29 de ani, căutat pentru executarea pedepsei de 6 luni de închisoare într-un dosar de vătămare corporală, se află încarcerat în Germania. Fapta celor trei bărbaţi condamnaţi s-a petrecut la începutul lunii aprilie a anului 2012, când pe timp de noapte aparatul de termoviziune al poliţiei de frontieră a detectat prezenţa a doi suspecţi într-o căruţă, în zona de frontieră de lângă satul Laura, din Vicovu de Sus. Urmăriţi de poliţişti şi după mai multe focuri de armă trase asupra celor doi, aceştia au reuşit să intre cu tot cu căruţă în curtea unei case din sat, făcându-se nevăzuţi. La apropierea poliţiştilor de frontieră, ceilalţi romi din zonă au început să arunce cu pietre asupra lor, aşezând copiii în faţa maşinilor poliţie. Unul dintre poliţiştii de frontieră a fost lovit de o piatră, fiind rănit uşor, iar două autoturisme ale instituţiei au fost uşor avariate. Conflictul din zona „Plai” a fost aplanat, totuşi, după ultimul foc de avertisment tras de poliţişti, mai ales că între timp aceştia primiseră întăriri. În urma cercetărilor întreprinse au fost identificaţi cei trei bărbaţi ca fiind cei care au provocat incidentul şi care i-au instigat pe ceilalţi romi la violenţă. Surse din mediul judiciar susţin că Vasile Aurel Betean este un individ periculos, nefiind la prima abatere gravă. Acelaşi Vasile Betean a fost cel care, cu aproape patru ani în urmă, a agresat un jandarm şi un elev de la şcoala de Subofiţeri Jandarmi, aflat în practică la Vicovu de Sus. Cei doi condamnaţi au fost încarceraţi în arestul IPJ Suceava şi transferaţi apoi la Penitenciarul Botoşani. În cazul lui Vasile Aurel Betean, după efectuarea zilelor de arest pe care le are de efectuat în Germania, acesta este aşteptat în ţară pentru a executa aici cele şase luni pe care le are de făcut în penitenciar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţiune în forţă a poliţiştilor pentru prinderea a trei condamnaţi la închisoare.
 Vizualizări articol: 2559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Acţiune în forţă a poliţiştilor pentru prinderea a trei condamnaţi la închisoare3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei