Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 dec 2015 - Anul XX, nr. 287 (6099)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Teoria punctului G

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De departe, cea mai interesantă situaţie în clasament, înainte de ultima etapă de Liga Campionilor, era în grupa G. Aici, trio-ul Chelsea – Porto – Dinamo Kiev se bătuse în cerc, adică fiecare avea câte o victorie şi o înfrângere. A patra echipă, Maccabi, nici nu conta, toată lumea o bătuse şi nici în ultima etapă, la Kiev, nimeni nu se îndoia că o va lua iarăşi pe cocoaşă, întrucât de asta depindea calificarea ucrainenilor în optimi. Aşadar, în cazul acestui rezultat scontat, meciul Chelsea – Porto urma să dea echipa retrogradată într-o primăvară mai mohorâtă, vorba cântecului, primăvară care-ai fost nu veni, n-ai niciun rost. În cazul unui egal, teoria spunea că Porto putea ocupa şi primul loc, dar putea cădea şi pe locul al treilea! Prima situaţie, adică o egalitate în doi cu Chelsea, la care portughezii ar fi avut avantajul victoriei directe, ţinea de o eventuală ispravă a lui Maccabi, deci vom trece repede peste ea. Ei bine, acelaşi punct reuşit de Porto la Londra urma să arunce formaţia lusitană în Liga Europa, pentru că la o egalitate în trei, ea era singura cu înfrângere la două goluri diferenţă! Evenimentul se petrecuse chiar în etapa precedentă şi se poate spune că Porto a irosit întreg sezonul la acel 0-2 de pe teren propriu, cu Dinamo Kiev. Asta pentru că potenţialul punct din ultimul meci nu mai avea valoare decât în teorie.

Să salutăm prospătura numită Gent, cunoscută microbiştilor mai vechi sub numele franţuzesc-melodios de La Gantoise. Legea nescrisă spune că, după o asemenea performanţă, următorul meci din campionat ar trebui tratat cu prudenţă de pariori (deplasare la nou-promovata St. Truiden). În schimb, nu cred că m-a scârbit mai mult vreo calificare precum cea reuşită de Roma, o echipă pe care îndeobşte o simpatizez. No Totti, no party – aşa scria acum câţiva ani pe un banner afişat de suporterii romani. Nimic mai adevărat. Probabil numai apropierea Vaticanului a ocrotit Roma la acele ocazii monstruoase ratate de bieloruşi, cărora o victorie ar fi putut să le aducă o calificare istorică. Dar nu m-ar fi mirat ca, în cazul unei astfel de victorii halucinante, nemţii să fi strecurat şi ei al doilea gol în poarta neîndurătorului compatriot ter Stegen. În rezumat, Roma merge mai departe cu o unică victorie, în timp ce lui Porto nu i-au fost suficiente trei...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teoria punctului G.
 Vizualizări articol: 1274 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teoria punctului G0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei