Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 dec 2015 - Anul XX, nr. 287 (6099)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Căruţele, interzise pe străzile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Căruţele care încurcă traficul rutier pe străzile Sucevei, cele care cutreieră pe la ghenele de gunoi din oraş, lăsând în urmă mormane de resturi aruncate pe jos, ar trebui să devină o prezenţă rară pe străzile municipiului reşedinţă de judeţ, dacă săptămâna viitoare va fi aprobat şi apoi aplicat un proiect de hotărâre iniţiat de viceprimarii Lucian Harşovschi şi Ovidiu Doroftei.

Interzicerea căruţelor pe drumurile publice va fi dezbătută de aleşii locali în ultima şedinţă de Consiliu Local de anul acesta, care va avea loc joia viitoare.

Conform proiectului iniţiat de viceprimarii liberali „se interzice accesul vehiculelor cu tracţiune animală pe spaţiile care fac parte din domeniul public al  municipiului Suceava. Nerespectarea acestei interdicţii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 500 şi 1.500 de lei, aplicabilă conducătorului vehiculului, la care se adaugă şi sancţiunea complementară de imobilizare a vehiculului până când proprietarul sau conducătorul vehiculului face dovada plăţii amenzii”.

Contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii pe loc sau în termen de 48 de ore de la data comunicării procesului verbal.

În situaţia în care amenzile nu vor fi achitate, căruţele imobilizate vor fi depozitate pe domeniul public în cel mai apropiat spaţiu disponibil, astfel încât să nu fie stânjenită circulaţia pe drumurile publice.

„Autorii morali ai acestei hotărâri sunt, de fapt, cetățenii municipiului Suceava, care mi-au semnalat în repetate rânduri problemele cauzate de existența căruțelor în municipiul Suceava. Eu îndeplinesc doar o formalitate prin promovarea unui astfel de proiect. Sunt conștient că nu va fi ușor de aplicat un astfel de proiect, dar, odată aprobat, voi verifica foarte atent implementarea lui de către Poliția Locală”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi, în calitate de iniţiator.

Singura excepţie prevăzută în proiect este cea prin care se permit accesul, circulaţia şi staţionarea vehiculelor cu tracţiune animală care participă la evenimente organizate cu ocazia manifestărilor artistice, culturale sau sportive, avizate conform normelor legale în vigoare.

Problemele cauzate în trafic de căruţe, majoritatea nesemnalizate, adică un adevărat pericol public, mai ales pe timp de noapte, au fost semnalate de-a lungul timpului de numeroşi suceveni.

De altfel, o decizie mai veche a CL Suceava interzicea prezenţa căruţelor pe străzi în anumite intervale orare, dar măsura nu a fost respectată niciodată.

Un alt consilier local, independentul Adrian Arămescu, a solicitat în numeroase rânduri, în ultimii doi ani, interzicerea totală a prezenţei căruţelor pe străzi, ba chiar a făcut şi un proiect de hotărâre în acest sens, dar acesta nu a mai ajuns să fie discutat în Consiliul Local, fiind considerat nelegal din cauza restricţiilor impuse şi a măsurii de confiscare a atelajelor contravenienţilor.

Rămâne de văzut dacă varianta de proiect a liberalilor va fi adoptată de Consiliul Local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căruţele, interzise pe străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 2395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 6 voturi
Căruţele, interzise pe străzile Sucevei4.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Campania electorala 2016... trimis de
(11 dec 2015, 17:28:54
De ani de zile scriu cetatenii pe forumuri cerand interzicerea carutelor in municipiul Suceava.Acum,cand campania electorala bate la usa apar tot mai des Lolek si cu Bolek cu refrene de mult cantate,cu promisiuni de multi uitate,cu mosi de ciocolata la copii,cu sorcova indata...!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei