Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 dec 2015 - Anul XX, nr. 287 (6099)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Neaşteptat

Amenzi mici şi capturi nesemnificative, după o acţiune de două săptămâni în Vama Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O acţiune a Direcţiei Generale a Vămilor, pentru prevenirea şi combaterea fraudelor vamale, desfăşurată în Vama Siret în perioada 23 noiembrie - 6 decembrie 2015, nu a dus la rezultate spectaculoase în ceea ce priveşte numărul de nereguli constatate şi sancţiunile aplicate. Rezultatele s-au dorit cu atât mai spectaculoase cu cât la acţiune a participat şi Biroul Echipe Canine din cadrul Direcţiei Supraveghere şi Control Vamal Bucureşti. În aceste două săptămâni, alături de vameşii din Punctul de Trecere a Frontierei Siret, la activitatea de control vamal la intrarea în România au acţionat şi echipe de vameşi ajutaţi în munca lor de câini antidrog şi antitabac, special antrenaţi în detectarea drogurilor şi a tutunului ascunse în autoturisme, lucru care a făcut aproape imposibilă trecerea prin vamă cu produse de acest fel.Acest lucru a dus la reducerea drastică a traficului prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret, cei mai mulţi dintre cei care tranzitau de obicei graniţa ucraineană preferând să stea acasă, departe de stresul unui control vamal amănunţit. Asta s-a văzut din plin în cele două săptămâni cât a durat acţiunea de control amănunţit, chiar dacă reprezentanţii Poliţiei de Frontieră recunosc cu greu acest lucru. Dacă în mod normal, la orele de vârf, în punctul de trecere erau cozi la intrare de câteva zeci de maşini, pe două sau trei benzi de circulaţie, în această perioadă numărul maşinilor care tranzitau vama s-a redus mult, uneori doar 5-6 maşini aşteptând să intre în punctul de trecere. În cadrul acestor acţiuni de control vamal, bagajele au fost verificate amănunţit, iar interioarele autoturismelor au fost controlate cu ajutorul câinilor special antrenaţi. Rezultatul acţiunii a fost acela de a descuraja trecerea prin Vama Siret a celor care încearcă să introducă în România produse accizabile cu regim special peste limita acceptată. Un bilanţ al acţiunii arată că, în timpul acestei acţiuni, în Vama Siret au fost controlate 1.050 de autoturisme, din care 200, cu marfă peste limita admisă, au fost întoarse din drum. Au fost confiscate aproape 3.500 de pachete de ţigări şi 150 de litri de băuturi alcoolice, iar amenzile date pentru nereguli în Punctul de Trecere a Frontierei Siret au adunat 100.000 de lei. Sume mici şi capturi nesemnificative, pentru un punct important de tranzit şi o perioadă de 14 zile de control amănunţit. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi mici şi capturi nesemnificative, după o acţiune de două săptămâni în Vama Siret.
 Vizualizări articol: 2123 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Amenzi mici şi capturi nesemnificative, după o acţiune de două săptămâni în Vama Siret3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei