Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 dec 2015 - Anul XX, nr. 286 (6098)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dosar penal

Un tânăr de 18 ani, prins cu peste o mie de materiale pirotehnice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 18 ani, din comuna Zvoriştea, s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins având asupra sa peste 1.000 de obiecte pirotehnice. Acum două zile, marţi, poliţiştii Secţiei Rurale 8 Adâncata au efectuat un control asupra unui tânăr care avea mai multe bagaje, în faţa unui bar din Zvoriştea. În bagaje au fost găsite cutii cu petarde şi alte tipuri de obiecte pirotehnice, toate făcând parte din clasa a II-a de explozibilitate. Întreaga cantitate de marfă a fost confiscată, iar pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de art. 37 alin 1 lit. a din Legea 126/1995.

Poliţiştii au anunţat că desfăşoară în această perioadă mai multe acţiuni de control pe linia respectării legislaţiei în privinţa utilizării şi deţinerii de materiale pirotehnice, precum şi cu privire la legalitatea desfăşurării actelor de comerţ cu astfel de produse în contextul activităţilor economice specifice legate de perioada sărbătorilor de iarnă.

Conform actualelor prevederi legale, persoanele care produc, deţin, transferă sau comercializează articole pirotehnice, precum şi persoanele care folosesc obiecte pirotehnice pentru scopuri tehnice au obligaţia de a obţine autorizaţia din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă şi de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie pe raza cărora îşi desfăşoară activitatea. Orice operaţiuni fără autorizare, inclusiv simpla deţinere de materiale pirotehnice, este infracţiune.

Reamintim că, pe 5 decembrie, doi tineri din Suceava au fost depistaţi în municipiul Cluj-Napoca în timp ce transportau, într-un autoturism, peste 150.000 de articole pirotehnice.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr de 18 ani, prins cu peste o mie de materiale pirotehnice.
 Vizualizări articol: 2020 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un tânăr de 18 ani, prins cu peste o mie de materiale pirotehnice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei