Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 dec 2015 - Anul XX, nr. 286 (6098)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Licitaţie în scop caritabil, la Gala „Top 10 Suceveni”, ediţia a IV-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gala „Top 10 Suceveni”, ediţia a IV-a, care va avea loc vineri, 11 decembrie, de la ora 18:30, la Conacul Domnesc din Şcheia, este un eveniment care reuneşte oameni de succes, oameni cărora le pasă de semenii lor, oameni care au înţeles care este menirea evenimentului, scopul caritabil, şi au dat curs invitaţiei şi în acest an. „Adevărata caritate este dorinţa de a fi folositor celorlalţi fără a avea gândul de a primi o recompensă”, spunea Emanuel Swedenborg, astfel că cei aproximativ 400 de oameni aşteptaţi să participe la gala de pe 11 decembrie vin cu inimile deschise, vin pentru a cunoaşte oameni deosebiţi, dar şi pentru a sprijini un caz social prezentat de organizatori.

Există o formă de antrenare socială în scop caritabil care nu se limitează doar la simplul gest de donaţie, ci se bazează pe competiţie, în care strângerea de fonduri de binefacere are ca pretext vânzarea unor bunuri. Vânzare către cei care oferă, desigur, preţul cel mai bun, aşadar vorbim despre licitaţie. De aceea, o componentă a evenimentului de vineri, organizat de Monitorul de Suceava, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, Conacul Domnesc şi Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, este licitarea unor obiecte oferite în scop caritabil (bunuri donate, care reprezintă valori materiale/sentimentale apreciabile), acţiune care poate deveni cheia rezolvării unei probleme insurmontabile.

Obiectele scoase la licitaţie la ediţia din acest an vor fi, cu siguranţă, prin calitatea, utilitatea, valoarea lor de colecţie, dorite de mulţi dintre invitaţii manifestării. Iubitorii de artă, colecţionarii de diverse obiecte au o rară ocazie, cea de a intra în posesia unor piese deosebite, contribuind totodată, prin achiziţionarea lor în context competiţional, la demersul caritabil al evenimentului. Oferta este consistentă şi diversificată, iar preţurile de pornire vor fi rezonabile. Suma obţinută din vânzarea prin licitaţie a bunurilor menţionate, precum şi o parte din banii încasaţi pentru invitaţiile de participare la Gala „Top 10 Suceveni”, ediţia a IV-a, vor avea o destinaţie caritabilă, care poate fi privită şi ca o investiţie în viitor. Evenimentul de vineri va fi transmis în direct de Bucovina TV şi pe www.monitorulsv.ro. 

 

Obiectele care vor fi scoase la licitaţia Galei „Top 10 Suceveni” 2015 sunt următoarele:

„Bătrânii”

Preţ pornire licitaţie: 400 de lei

Ovidiu Ambrozie Bortă (BOA), caricaturist, portretist, pictor, este unul dintre cei mai talentaţi artişti ai generaţiei sale, fiind laureat a numeroase concursuri locale, naţionale şi internaţionale. Lucrările de grafică, realizate în pastel şi cărbune, sunt donate de autor.

 

„Bujori”

Preţ pornire licitaţie: 600 de lei

Tabloul este o pictură în ulei, în tehnica cuţitului de paletă, realizată de artista Cristina Hreamătă Macoveiciuc, profesor de arte plastice la Palatul Copiilor Suceava. Lucrările Cristinei Hreamătă Macoveiciuc sunt o prezenţă obişnuită a manifestării noastre, artista donând câte o lucrare la fiecare ediţie a galei.

 

„Lada de zestre” a judeţului Suceava şi afişul filmului „Ştefan cel Mare”, cu autograful regizorului

Preţ pornire licitaţie: 500 de lei

Donate de Cătălin Nechifor

„Lada de zestre” a judeţului Suceava este un cadou pentru oaspeţii sau prietenii judeţului Suceava şi conţine simboluri ale Bucovinei: ouă încondeiate, afinată, dulceaţă de fructe de pădure, emblema judeţului, traista bucovineană, un puiet de tisă, precum şi pliante promoţionale. Afişul filmului „Ştefan cel Mare – Vaslui 1475” (peliculă filmată în mare parte în Bucovina) conţine autograful regizorului Mircea Drăgan.

 

„Variaţiuni”

Preţ pornire licitaţie: 500 de lei

Lucrarea în alto-relief „Variaţiuni” a maestrului Radu Bercea este o nouă mostră din şirul numeroaselor experienţe reuşite în domeniul decorativului ale artistului humorean. Mereu surprinzător, Radu Bercea ne introduce, cu această lucrare, într-un univers fabulos, în care forme banale uneori ale realităţii se transformă în adevărate metafore în relief.

 

„Strop de veselie” - Geantă din piele naturală, pictată manual

Preţ pornire licitaţie: 400 de lei

Geantă de damă din piele naturală şi pictată manual, un model unic, ce va face orice femeie să se simtă specială. Geanta este pictată de Lucian Mînecan, un artist apreciat atât în ţară, cât şi peste hotare pentru lucrările sale.

 

Halbe de bere

Preţ pornire licitaţie: 600 de lei

Cele trei căni bavareze de bere, două din porţelan şi una din sticlă, sunt donate de familia Mariana şi Peter Frei. Cănile sunt pictate sau decorate cu motive specifice zonei de provenienţă.

 

Televizor Telecolor

Preţ pornire licitaţie: 500 de lei

Fabricate în anii ‘80, televizoarele Telecolor au fost primele televizoare color produse în România. Televizoarele au fost puse în vânzare în 1982, dar erau foarte scumpe şi extrem de greu de obţinut. Din acest motiv, foarte puţini români au putut urmări festivităţile de pe 23 august 1983, prima transmisie color din România. Televizorul scos la licitaţie este funcţional.

 

„Brâncuşi”

Preţ pornire licitaţie: 800 de lei

Cunoscutul actor, regizor şi scriitor Horaţiu Mălăele este, de mai mulţi ani de zile, un nume respectat şi în domeniul caricaturii. Lucrarea scoasă la licitaţie în această seară a fost inclusă în ultima expoziţie a maestrului, organizată la Teatrul Naţional Bucureşti, în luna noiembrie, şi a fost donată cu generozitate de autor, în scopul caritabil al galei noastre.

 

Aparat de proiecţie şi film

Preţ pornire licitaţie: 600 de lei

Donate de jurnalistul Nicu Amurăriţei

Aparatul de proiecţie marca Bauer T 16 este fabricat în Germania, în anii `70, şi este destinat filmelor de super 8 mm. Aparatul este funcţional, în stare impecabilă, are două viteze şi este oferit spre vânzare împreună cu filmul „The Boston Strangler”, cu Tony Curtis şi Henry Fonda.

 

Tricoul echipei naţionale de rugby a României

Preţ pornire licitaţie: 400 de lei

Donat de Mihai Macovei

Tricoul naţionalei de rugby a României a fost donat de Mihai Macovei, cel mai important rugbist român al momentului şi totodată căpitanul reprezentativei noastre. Tricoul are numărul 7, unul dintre numerele cu care evoluează Mihai Macovei la naţionala României.

 

„De veghe”

Preţ pornire licitaţie: 800 de lei

Donată de Sorin Iacob

Pictura este realizată de Geo Ungureanu, mesagerul unui limbaj plastic amalgamat, care se sustrage oricăror încercări de a-l turna în tipare,un artist care trăieşte exclusiv din pictură, un creator care glisează între cele două registre de expresie plastică, figurativ şi abstract, un magician al culorii care ştie să capteze ochiul privitorului.

 

„Mănăstirea Voroneţ”

Preţ pornire licitaţie: 800 de lei

Donată de Marius Ursaciuc

Lucrarea este realizată într-o tehnică specială de Ştefan Popa POPA`S şi face parte din proiectul „Mănăstirile din Bucovina şi Moldova”. Ştefan Popa POPA`S este unul dintre cei mai cunoscuţi artişti români pe plan internaţional. Peste 200 de șefi de state și guverne au portrete semnate POPA`S, artist care deţine recordul mondial de rezistenţă – 2.772 de caricaturi color în zece zile şi zece nopţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licitaţie în scop caritabil, la Gala „Top 10 Suceveni”, ediţia a IV-a.
 Vizualizări articol: 2309 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Licitaţie în scop caritabil, la Gala „Top 10 Suceveni”, ediţia a IV-a4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei