Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 dec 2015 - Anul XX, nr. 286 (6098)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Competiţie strânsă

Vineri se decid oraşele care ajung în finală pentru desemnarea Capitalei Culturale Europene în 2021

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Delegaţia Sucevei care va prezenta candidatura municipiului pentru competiţia de desemnare a Capitalei Culturale Europene în 2021 va fi prezentă astăzi, la Bucureşti, în faţa experţilor Ministerului Culturii şi a celor din Comisia Europeană.

„Candidatura pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii în 2021 se va susţine la ora 09.00 şi are trei etape, prezentarea din partea reprezentanţilor oraşului Suceava, întrebări şi răspunsuri, discuţii cu juriul. Avem pregătit şi un film de prezentare, o echipă puternică ce este plecată la Bucureşti de luni, iar din această după-amiază mă voi alătura şi eu lor”, a spus miercuri primarul Ion Lungu, căruia îi revine misiunea de prezentare a oraşului şi a atracţiilor acestuia.

Delegaţia Sucevei este compusă din zece membri, în principal persoane care s-au ocupat de realizarea strategiei culturale a municipiului.

„În cursul zilei de vineri se dă răspunsul pentru cei care se califică în etapa finală”, a mai spus Lungu, care spune că proiectul are şanse să fie selectat, chiar dacă Suceava a cheltuit cele mai puţine fonduri, dintre cele 14 oraşe din România înscrise în competiţie.

În urma analizării documentaţiei depuse la Ministerul Culturii, în competiţia pentru desemnarea titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021 au fost acceptate candidaturile oraşelor Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Brăila, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Sfântu Gheorghe, Suceava, Timişoara şi Târgu Mureş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vineri se decid oraşele care ajung în finală pentru desemnarea Capitalei Culturale Europene în 2021.
 Vizualizări articol: 1433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 7 voturi
Vineri se decid oraşele care ajung în finală pentru desemnarea Capitalei Culturale Europene în 20214.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sanse mari trimis de
(10 dec 2015, 11:54:55
Intr-adevar Suceava are mari sanse de a ajunge in finala deoarece echipa de proiect cuprinde foarte buni profesionisti !!! In plus, se va selecta un oras din Moldova sau din Tara Romaneasca (Ardealul a avut Sibiul in 2007); de asemenea, avand in vedere ca Grecia nu are orase mari (cu populatie de peste 100 000 locuitori, in afara de Atena si Salonic ) un oras cu populatia pana in 100 000 locuitori ar trebui sa fie selectat... Sa le tinem pumnii alor nostri !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei