Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 dec 2015 - Anul XX, nr. 286 (6098)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Extindere

Cea mai mare companie privată de IT din Europa vrea să angajeze 400 de specialişti din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai mare companie privată de IT din Europa, SCC Services din Marea Britanie, intenţionează să-şi deschidă un punct de lucru în municipiul Suceava, dar şi să angajeze 400 de specialişti în domeniu. În cursul zilei de ieri, în Suceava a fost prezent proprietarul şi directorul general al grupului din care face parte compania SCC Services, Sir Peter Rigby, CEO companiei, James Rigby, dar şi directorul general pentru România, Adina Tapalagă. În cadrul vizitei efectuate în Suceava, cei trei oficiali ai companiei au avut discuţii cu rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, Valentin Popa, cu preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, precum şi cu viceprimarul Lucian Harşovschi. La întâlnirea de la universitate a fost prezent şi deputatul PNL de Suceava Alexandru Băişanu, acesta declarând că el şi vicepreşedintele CJ Suceava Ilie Niţă au fost primii care au iniţiat discuţiile cu proprietarul SCC Services pentru deschiderea unui punct de lucru la Suceava.

În urma discuţiei cu rectorul Valentin Popa, proprietarul companiei SCC Services, Sir Peter Rigby, ne-a declarat că intenţia este ca noul centru de la Suceava să devină funcţional de anul viitor, în total urmând să fie angajate 400 de persoane. Sir Peter Rigby a precizat că SCC Services şi-a început investiţiile în România în urmă cu 10 ani, având 600 de angajaţi la Iaşi şi încă 400 la Bacău, compania fiind interesată ca în viitor să-şi dubleze afacerile din ţara noastră. „Am investit în România pentru că aici am găsit tineri bine calificaţi, tineri care ştiu atât limbi străine, dar care sunt şi specializaţi în domeniul IT. Aici, în Suceava, suntem interesaţi să angajăm 400 de persoane şi vrem să deschidem centrul în cursul anul viitor. Căutăm o locaţie, dar vrem să vedem şi suportul pe care îl putem primi de la conducerea judeţului şi a oraşului, acest lucru reprezentând un factor esenţial în luarea unei decizii”, ne-a spus proprietarul companiei SCC Services.

 

Reputaţia Universităţii "Ştefan cel Mare", motivul pentru care SCC Services vrea să investească în Suceava

În acelaşi timp, directorul din România al SCC Services, Adina Tapalagă, a spus că unul dintre motivele pentru care compania este interesată să investească în Suceava este prestigiul de care se bucură Universitatea „Ştefan cel Mare”, un alt motiv fiind şi deschiderea aeroportului. „Suceava pare a fi o locaţie potrivită pentru noi. Se pare că Universitatea Suceava are un nivel calitativ foarte bun al absolvenţilor şi o gamă interesantă de departamente, care pe noi ne interesează, şi vorbim aici de specializări IT, de limbi străine, şi nu numai. Reputaţia Universităţii Suceava ne-a adus aici. Compania noastră este specializată pe servicii de infrastructură IT, dar pentru că avem clienţi din toată Europa, şi angajaţii noştri trebuie să vorbească limbi străine, engleză, germană, franceză, italiană, spaniolă, exact paleta lingvistică acoperită de specializările de la universitate”, a explicat Adina Tapalagă.

Ea a subliniat că Suceava are un mare avantaj prin redeschiderea Aeroportului „Ştefan cel Mare”, având în vedere că SCC Services îşi va aduce clienţii să viziteze viitorul centru din Suceava. „Trebuie spus că atât Sir Peter Rigby, cât şi domnul James Rigby au venit personal pentru a vedea Suceava şi pentru a înţelege dacă este un oraş potrivit pentru noi. Eu, ca director general al companiei în România, cred din tot sufletul că Suceava este un oraş potrivit pentru noi”, a încheiat Adina Tapalagă.

SCC Services este cea mai puternică companie privată cu capital integral britanic activă în domeniul serviciilor IT. Compania este parte a Rigby Group PLC, deţinut de unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Marea Britanie, Sir Peter Rigby. În momentul de faţă Rigby Group PLC este o afacere internaţională cu o valoare de două miliarde de lire sterline. Potrivit presei britanice, Sir Peter Rigby a fondat SCC Services în anul 1975 cu o investiţie de circa 2.000 de lire sterline, compania ajungând în momentul de faţă să fie una dintre cele mai mari din Marea Britanie şi din Europa. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cea mai mare companie privată de IT din Europa vrea să angajeze 400 de specialişti din Suceava.
 Vizualizări articol: 9667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.06/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 18 voturi
Cea mai mare companie privată de IT din Europa vrea să angajeze 400 de specialişti din Suceava4.1518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei