Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 dec 2015 - Anul XX, nr. 286 (6098)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă finalizată

Frate şi soră, trimişi în judecată în dosarul celei mai importante capturi de cartuşe letale din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri din satul Bobeica, comuna Izvoarele Sucevei, frate şi soră, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc într-un dosar privind contrabanda de ţigări, care a adus însă la o altă captură de amploare: 950 de cartuşe de diferite calibre pentru arme letale în stare de funcţionare. Din datele comunicate de Serviciul Arme al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava rezultă că această captură de aproape o mie de cartuşe pentru arme letale este cea mai mare din ultimii zece ani din judeţul Suceava.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Dorel Mihai Mehno, aflat în stare de arest preventiv, şi a inculpatei Ana-Georgeta Mehno, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor” şi „contrabandă calificată”.

După ce au adunat probatoriu legat de activitatea infracţională pe linie de contrabandă a lui Dorel Mihai Mehno anchetatorii au efectuat, pe 12 noiembrie, percheziţii la domiciliul comun al celor doi fraţi. Pe proprietatea celor doi a fost găsită cantitatea de 12.018 pachete de ţigări, de provenienţă extracomunitară, bunuri ce trebuiau supuse regimului vamal. Din anchetă rezultă că ţigările au fost procurate de cei doi în vederea comercializării, prejudiciul calculat bugetului de stat fiind de 134.376 de lei. Cu ocazia aceleiaşi percheziţii au fost descoperite şi cele 950 de cartuşe de armă letală de diferite calibre.

De asemenea, la domiciliul celor doi au mai fost găsite un aparat de vedere pe timp de noapte, o lunetă, două cutii pentru staţii de emisie-recepţie, cinci cutii pentru încărcătoare staţii emisie-recepţie, precum şi suma de 4.035 de euro, care, se bănuieşte, ar proveni din activităţi infracţionale.

Un detaliu important în acest caz este că Dorel Mihai Mehno a fost lăsat iniţial în libertate de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, însă ulterior Tribunalul Suceava a admis contestaţia procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului.

Cei doi fraţi se bucură, şi în această fază a anchetei, de prezumţia de nevinovăţie, verdictul final urmând a fi dat de instanţele de judecată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Frate şi soră, trimişi în judecată în dosarul celei mai importante capturi de cartuşe letale din Suceava.
 Vizualizări articol: 2254 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Frate şi soră, trimişi în judecată în dosarul celei mai importante capturi de cartuşe letale din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Judecatorii...si justitia trimis de
(10 dec 2015, 20:54:18
Am o mare nedumerire cu privire la lasarea in libertate a susnumitului, de catre judecatorii de la Judecatoria Campulung Moldovenesc. Exceptand tigarile(care si ele sunt un produs letal) domnu` "X" detinea si vreo 950 de cartuse pentru arme letale. Arme nu au fost gasite, dar sunt absolut sigur ca are si dintr-alea. Domnii judecatori...inamovibili nu s-au gandit la chestia asta? Poate ca da, poate ca nu... Dar sigur este ca il cunosteau pe respectivul cetatean, intrucat prea l-au lasat liber, avand in vedere rezultatele perchezitiei.
Domnule judecator: daca prin inteligenta fiicei(fiului) dvs. trecea vreun glonte provenit din contrabanda dumnealui, sau chiar din arma sa, cum judecati? Ghilti or no ghilti?
NO GHILTI! Traiasca justia roamaneasca!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei